Το Πεδίο του Άρεως, χώρος πολιτισμού, αθλητισμού και ψυχαγωγίας τα τελευταία 4.5 χρόνια με τη συστηματική παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής, υποδέχεται το ElaiΩnas Festival 2019 στις 7 και 8 Ιουνίου, μπροστά στο Θέατρο Άλσους, ένα διήμερο συναυλιών με θέμα «Η Λέξη μέσα στη Μουσική» και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (ώρα έναρξης: 21.00).

Είναι η τέταρτη χρονιά που η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τη διεξαγωγή του φεστιβάλ.

Το ElaiΩnas Festival είναι μία πλατφόρμα διάδρασης τεχνών και επιστημών µε χαρακτήρα επιμορφωτικό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό που προσφέρει στους πολίτες κάθε χρόνο, από την άνοιξη του 2015, τη δυνατότητα να παρακολουθούν με ελεύθερη είσοδο, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σημαντικών καλλιτεχνών, παράλληλες επιμορφωτικές δράσεις και εκθέσεις. 

Τα περισσότερα από τα σχήματα που συμμετέχουν στο ElaiΩnas Festival 2019 έχουν το χαρακτηριστικό ότι χρησιμοποιούν τον λόγο, την ελληνική γλώσσα - ποίηση - στιχουργία με έναν πρωτότυπο τρόπο. Είτε πρόκειται για παραδοσιακό στίχο είτε για σύγχρονη ελληνική ποίηση, ο λόγος μεταμορφώνεται δυναμικά κάθε φορά τοποθετημένος μέσα σε μία ιδιαίτερη μουσική διάσταση. Συγκεκριμένα, το φετινό φεστιβάλ παρουσιάζει το ηλεκτρικό και πολυδιάστατο σύμπαν ήχων και λέξεων των Μιχάλη Σιγανίδη, ΓΙΑΝ ΒΑΝ, Amorgo Quartet και Bonsai Three.

Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: http://www.elaionasfestival.com/