Γ. Πατούλης: «Θα στηρίξουμε το ελληνικό επιχειρείν αξιοποιώντας και χρηματοδοτικά εργαλεία από την Ευρώπη με στόχο τη διεύρυνση των θέσεων εργασίας στην Αττική»

 

e 1Στην τελετή απονομής των βραβείων ΕΒΕΑ 2020 που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος απένειμε βραβεία σε νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις.

Τα βραβεία που απονέμονται για δέκατη ένατη φορά, δόθηκαν σε 12 επιχειρήσεις και e 2επιχειρηματίες που, για άλλη μία χρονιά, στήριξαν την εθνική οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία με την επιχειρηματική τους δράση.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κ. Μίχαλος, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η υγιής επιχειρηματικότητα μπορεί και πρέπει να γίνει η κινητήριος δύναμη στην προσπάθεια της πατρίδας μας να αλλάξει σελίδα μετά την κρίση.

e 3Με αφορμή την εκδήλωση απονομής των βραβείων ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του τόνισε σχετικά : «Στο επίκεντρο των πολιτικών μας, ως Περιφέρεια Αττικής, είναι η δρομολόγηση δράσεων και παρεμβάσεων που θα έχουν ως στόχο την έμπρακτη στήριξη του ελληνικού επιχειρείν και τη διεύρυνση των θέσεων εργασίας. Προτεραιότητα μας είναι η διαμόρφωση ενός μοντέλου επιχειρηματικότητας το οποίο θα βασίζεται στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών προκειμένου να εκφραστούν οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας της Αττικής. e 4Αναμφισβήτητα, έμφαση πρέπει να δοθεί στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην επιχειρηματικότητα των νέων, αξιοποιώντας και χρηματοδοτικά εργαλεία από την Ευρώπη».

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ά. Γεωργιάδης, ο οποίος απένειμε τα βραβεία μαζί με τον κ. Πατούλη, ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γ. Κουμουτσάκος, η πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Όλ. Κεφαλογιάννη, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Ν. Παππάς ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Μ. Κατρίνης ως εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, οι Αντιπεριφερειάρχες Γ. Δημόπουλος και Λ. Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Η. Αποστολόπουλος, η εντεταλμένη e 5περιφερειακή σύμβουλος Μ. Αγγελοπούλου, ο Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρηματικών φορέων.

Τα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΒΕΑ 2020» απονεμήθηκαν στις εξής εταιρείες: 

 1. Βραβείο εξαγωγικής δραστηριότητας – διεθνούς παρουσίας

EXALCO Α.Ε.

 1. Βραβείο έρευνας – καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης

Institute of Life

 1. Βραβείο επώνυμου προϊόντος

Zeus+Δione

 1. Βραβείο περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης

UNI-PHARMA – ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε.

 1. Βραβείο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Allianz Ελλάδος

 1. Βραβείο αύξησης της απασχόλησης

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.

 1. Βραβείο ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας

e-Fresh.gr

 1. Βραβείο Νέου Επιχειρηματία

Χριστίνα Πιστοφίδου- WÉNGKO MOLÉ

 1. Βραβείο Αναπτυσσόμενης Μ.Μ.Ε.

DUST+CREAM

 1. Βραβείο νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Nanometrisis P.C.

 1. Βραβείο Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία

ΝίκοςΦαραζής - Drago Boats A.E.

 1. Βραβείο Επιχείρηση και Παράδοση

ΛουξΜαρλαφέκαςΑΒΕΕ