Γ. Πατούλης: «Μαζί με τους εργαζόμενους θα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για την Αττική και θα δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών»

anat1Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής με στόχο να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν, μετέβη στην Παλλήνη όπου έχει την έδρα της η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικού Τομέα Αττικής.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικού Τομέα Αττικής Θ. Αυγερινός. Στην επίσκεψη παρέστη επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας.

«Προτεραιότητα μας η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής»

Κατά την έναρξη της συζήτησης ο κ. Αυγερινός επισήμανε ότι η Ανατολική Αττική είναι μία περιοχή με αρκετά προβλήματα με κυριότερα το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης των αντιπλημμυρικών έργων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής διαμήνυσε ότι η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής είναι ύψιστη προτεραιότητα και πρόσθεσε πως προς αυτήν την κατεύθυνση θα γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις ενώ όπως τόνισε θα υπάρχει συνεχή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής και θα ζητηθούν πιστοποιήσεις για όλες τις ενέργειες καθαρισμού που έχουν γίνει.  Σε ότι αφορά το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων υπογράμμισε ότι είναι ντροπή για τη χώρα μας να είναι ουραγός και σημείωσε πως θα διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να δοθούν ριζικές λύσεις.anat2

«Στα θέματα που έχουν σχέση με την προστασία της ζωής των πολιτών, την προάσπιση της υγείας τους και την ασφάλεια τους θα είμαστε πολύ αυστηροί και δεν θα επιτρέψουμε καμία καθυστέρηση και καμία χρονοτριβή σε όσες διαδικασίες απαιτούνται. Οι πολίτες μας ελέγχουν και οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από όλους τους Γενικούς Διευθυντές και τα υπηρεσιακά στελέχη για το εύρος των αρμοδιοτήτων τους, τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν αλλά και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, με στόχο την καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας προς όφελος των πολιτών. Κατά τη συζήτηση με τους Προϊσταμένους των Γενικών Διευθύνσεων αναδείχθηκαν ως μείζονα προβλήματα η υποστελέχωση σε βασικές υπηρεσίες όπως είναι οι διευθύνσεις ανάπτυξης, υγειονομικών ελέγχων, περιβάλλοντος, τεχνικών έργων, η γραφειοκρατία και σε κάποιες περιπτώσεις η δαιδαλώδης νομοθεσία.

«Όλοι μαζί θα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα»

anat3«Μόνος μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα των πολιτών» επισήμανε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Η σημερινή συνάντηση σηματοδοτεί την αρχή της συνεργασίας μας. Μας ενδιαφέρει η ουσία και τα άμεσα αποτελέσματα».
Παράλληλα ζήτησε πλήρη καταγραφή των ελλείψεων σε προσωπικό και των αναγκών, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.
Ακολούθως ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με το σύνολο των εργαζομένων και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για τις ανάγκες που υπάρχουν αλλά και να τους διαμηνύσει πως προτεραιότητα είναι να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης. «Στόχος μας είναι να «απογειώσουμε» την Αττική, να αναδείξουμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα  αλλά και να είμαστε λειτουργικοί και αποδοτικοί υπέρ των πολιτών. Θα δώσουμε έμφαση στο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού αναζητώντας τις βέλτιστες λύσεις για να βοηθήσουμε το έργο σας. Όλοι μαζί θα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα».