Γ. Πατούλης: Θα επενδύσουμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας με στόχο να ενισχύσουμε το επιχειρείν και να φέρουμε επενδύσεις, που θα συμβάλλουν στην εθνική ανάπτυξη.

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα»

 

hellas house 1Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής αποστολής υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη επισκέφθηκαν το πολιτιστικό κέντρο HellasHouse, στη Σαγκάη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μετάβασης της Ελληνικής αποστολής στη Σαγκάη με αφορμή τη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης China International Import Expo 2019, στην οποία η Ελλάδα ήταν μία από τις τιμώμενες χώρες. 

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν επίσης η σύζυγος του Πρωθυπουργού κα Μ. Μητσοτάκη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης και πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες.hellas house 2

Το HellasHouse βρίσκεται στην καρδιά της Σαγκάης και αποτελεί ένα πολιτιστικό κέντρο και χώρο εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών, στον οποίο οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία της χώρας μας αλλά και να γνωρίσουν την ελληνική γαστρονομία.

 Με αφορμή την επίσκεψη στο HellasHouseο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

hellas house 3«Επισκεφθήκαμε σήμερα το «σπίτι της Ελλάδας» ένα μοναδικό πολιτιστικό πολυχώρο, ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά της Σαγκάης. Η Ελλάδα είναι παρούσα παντού. Είναι συγκινητικό και ταυτόχρονα πολύ τιμητικό για τη χώρα μας, να διαπιστώνουμε ότι σε μία τόσο μακρινή χώρα όπως η Κίνα, το ελληνικό στοιχείο είναι τόσο ενεργό και ζωντανό. Πρεσβευτές μας είναι η μοναδική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά μας αλλά και τα εξαιρετικά προϊόντα μας. Θα επενδύσουμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας με στόχο να ενισχύσουμε το επιχειρείν, να αυξήσουμε τον τουρισμό μας και να φέρουμε επενδύσεις, που θα συμβάλλουν στην εθνική ανάπτυξη. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, βάζει τέλος στην εσωστρέφεια και στρέφεται στο μέλλον».

hellas house 4