Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

Έργο υπογειοποίησης σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια - Φωτογραφίες 4 Οκτωβρίου

04-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Προχώρησαν αρκετά οι εργασίες, από τότε που είχαμε τελευταία φορά δημοσιεύσει φωτογραφίες στις 2/5/20, από το έργο της υπογειοποίησης των...

Υπογειοποίηση γραμμών στα Σεπόλια - Δυό χρόνια «εργασιών» για να έχει καλυφθεί μόλις το 0,9% του έργου

25-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Απογοητευτική είναι η κατάσταση με το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια. Ποιός έχει την ευθύνη για το...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Σε ποιόν θα κόψει κλήση η δημοτική αστυνομία γι αυτό το πεζοδρόμιο;

02-10-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πολύ καλά κάνει η δημοτική αστυνομία και κόβει κλήση σε όποιον παρκάρει σε πεζοδρόμιο. Αλλά γι αυτό το πεζοδρόμιο σε...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Γ. Πατούλης: «Χρέος όλων μας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για το Ευ Αγωνίζεσθαι - Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει στη δημιουργία υποδομών που θα αναβαθμίσουν αθλητικούς χώρους και γήπεδα»

 

psa1Στην ειδική τιμητική εκδήλωση που οργάνωσε χθες το βράδυ ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) στο Μέγαρο Μουσικής, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβευθήκαν από τον ΠΣΑΤ τα ταλέντα της χρονιάς, ενώ το έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» απονεμήθηκε από κοινού στις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για τη σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία τους με την κοινή παρουσία και βράβευση στο στάδιο Καραϊσκάκη της Μυρτούς Παπαδομιχελάκη, φιλάθλου της ΑΕΚ και της Τόνιας Χαβούζογλου φιλάθλου του Ολυμπιακού, πριν από το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Τα βραβεία στις δύο ομάδες και τις τιμητικές διακρίσεις στις δύο κοπέλες απένειμε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Τα βραβεία παρέλαβαν οι διευθυντές επικοινωνίας και τύπου των δύο ομάδων Α. Δημάτος και Ν. Γαβαλάς.

Η Γιορτή των Κορυφαίων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, του psa2Υπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού Λ. Αυγενάκη, Βουλευτών, αθλητικών παραγόντων και πλήθους κόσμου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του επισήμανε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για αυτόν να απονέμει τα συγκεκριμένα βραβεία τα οποία περιέχουν ένα συμβολικό και ουσιαστικό μήνυμα προς όλους τους πολίτες και τους ανθρώπους του αθλητισμού. Το μήνυμα του Ευ Αγωνίζεσθαι.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής  θα συμβάλει με κάθε δυνατό μέσο στην υλοποίηση εκείνων των υποδομών που θα επιτρέπουν σε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα να έχουν πρόσβαση στους δημόσιους και χώρους και στα σημεία άθλησης.

«Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τις προϋποθέσεις εκείνες που θα διαμορφώσουν μια κουλτούρα που θα μεταφέρει στα παιδιά μας κανόνες που θα λένε: Παίζω δίκαια, καθαρά, σέβομαι την άποψη του άλλου, τους συναθλητές μου και αντιπάλους. Σέβομαι τους φιλάθλους και το περιβάλλον.

psa3Η Περιφέρεια Αττικής στο μέτρο των δυνατοτήτων της θα συμβάλει στη δημιουργία υποδομών που θα αναβαθμίσουν αθλητικούς χώρους και γήπεδα και θα συμβάλλουν στη διεθνή ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού της Αττικής και συνολικά της χώρας.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση τιμήθηκαν μεταξύ άλλων με το έπαθλο του «Ανερχόμενου Ταλέντου» οι αθλητές Απόστολος Παπαστάμος (κολύμβηση), Κωνσταντίνος Λιβανός (ποδηλασία), Μιχαέλα Λάκη (τένις), Μαρία Τσαμοπούλου και Μελίνα Παππά (ιστιοπλοΐα).

 

Επίσης απονεμήθηκαν βραβεία στον Ολυμπιονίκη της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη, στον psa4κορυφαίο παίκτη του χάντμπολ Αλέξη Αλβανό, ενώ το έπαθλο της κοινωνικής προσφοράς δόθηκε στην οικογένεια του Αλέξανδρου Νασούλα και της Ευαγγελίας Ψάρρα, της οποίας και τα τέσσερα μέλη ασχολούνται ενεργά με την τοξοβολία.

Το Έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» για την πολυετή και πολυσήμαντη προσφορά τους, δόθηκε στο Σπύρο Γιαννιώτη (κολύμβηση), τον Αλέξη Αλβανό (χάντμπολ) και την Εβίνα Μάλτση (μπάσκετ).

Βραβεύθηκαν ακόμα ο οδηγός αγώνων αυτοκινήτων Ιαβέρης, η Μαρία Πολύζου, ως η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε Μαραθώνιο, τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη και το 1ο Γενικό Λύκειο Βούλας. Τέλος βραβεύθηκε η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, για τα 100 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία μέσω της ενδυνάμωσης της προσωπικότητας και της καλλιέργειας εθελοντικής συνείδησης στους νέους.

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"