Γ.

Πατούλης:Στις προτεραιότητες της Περιφέρειας η άρση των κοινωνικών ανισοτήτων – Στόχος μας να δουλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία

Στην εκδήλωση που οργάνωσε σήμερα ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Παραπληγικών και  Κινητικά Αναπήρων για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας τους στο Μοσχάτο βρέθηκε ο pp 2Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Γ. Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γ. Μούσιο, τον Αντιπρόεδρο Α. Κωστάρη, τον πρ. Πρόεδρο Σ. Σταυρινόπουλο και όλα τα μέλη του για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους με αναπηρία και να διερευνηθούν οι δυνατότητες επίλυσής τους.

pp 3Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η Βουλευτής  Σ. Βούλτεψη, ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, κ.α.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι ως Περιφερειάρχης pp 4Αττικής, άλλα και ως Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος θα συνεχίσει να εργάζεται, όπως και στο παρελθόν, για τον κοινό στόχο της άρσης των κοινωνικών ανισοτήτων.

 

«Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία. Έχω αποδείξει στην πράξη τη βαρύτητα που δίνω στα ζητήματα της προσβασιμότητας.

 

pp 5Ως Περιφερειάρχης, αλλά και ως Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, θα εργαστώ συστηματικά προκειμένου να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα, τόσο στις παραλίες της Αττικής, όσο και στους δημόσιους χώρους και τα καταστήματα υγειονομικού   ενδιαφέροντος.

 

Στην Περιφέρεια εκτός από εμένα, έχετε άλλο ένα δικό σας άνθρωπο. Το Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα ο οποίος διαθέτει εξαιρετικό επίπεδο κατάρτισης και γνώσης των οικονομικών και αυτοδιοικητικών θεμάτων καθώς και των ζητημάτων που απασχολούν και εσάς.

 

Η άρση των κοινωνικών ανισοτήτων απαιτεί πολύ-επίπεδη παρέμβαση και ανάπτυξη συνεργασιών κατά την άσκηση της κοινωνικήςpp 6 πολιτικής, προκειμένου να διασφαλίζεται η κοινωνική ισορροπία και συνοχή. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχω ήδη συζητήσει με τους 66 δημάρχους και τους έχω ενημερώσει ότι στις προτάσεις και στα αιτήματα που καταθέτουν στην Περιφέρεια θα δοθεί προτεραιότητα σε μελέτες που έχουν ως στόχο τους την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και την ευκολότερη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία».

Ο Ν. Πέππας από την πλευρά του επισήμανε ότι τον τιμά η επιλογή του Γ. Πατούλη για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και πρόσθεσε ότι εργάζεται με βασικό στόχο το μέλλον, τόσο των ατόμων με αναπηρία, όσο και όλων των πολιτών της Αττικής, να είναι ποιοτικότερο μέσα από τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις της Περιφέρειας.