Γ. Πατούλης: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος άφησε την σφραγίδα του στην πορεία της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας

 

20200309photo venizelos 1Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την επέτειο του θανάτου του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον ανδριάντα του, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης  Σοφίας  (στο Πάρκο Ελευθερίας).

Στην εκδήλωση, την οποία συνδιοργάνωσαν η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων και η  Περιφέρεια Κρήτης, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ο οποίος δήλωσε:

«Ο Ελευθέριος Βενιζέλος άφησε την σφραγίδα του στην πορεία της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Το πολιτικό του σθένος και το όραμά του συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση του σύγχρονου έθνους μας. Αποτελεί ένα ισχυρό σύμβολο ενότητας, μια ιστορική προσωπικότητα που είναι πηγή έμπνευσης και παραδειγματισμού».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη του Εθνάρχη από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βαβυλώνος Θεόδωρο, ενώ αναφορά στον Ελευθέριο Βενιζέλο έγινε από τον Μανόλη Χατζηνάκη, πρώην Υφυπουργό Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, ενώ ριζίτικα  τραγούδια ακούστηκαν από την Ομάδα ‘’Οι Ριζίτες’’. Μετά το τέλος της εκδήλωσης χορευτικά συγκροτήματα Κρητικών  Πολιτιστικών Σωματείων παρουσιάσουν χορούς της Κρήτης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Βουλευτής Διονύσης Χατζηδάκης.

20200309photo venizelos 2

 

20200309photo venizelos 3

 

20200309photo venizelos 4