Στην εκδήλωση Ελληνικού Συνδέσμου του Παναγίου Τάφου και της Ιεράς Μονής Σινά για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παραβρέθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ.

Πατούλης.

Ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του συνεχάρη το Προεδρείο και τα μέλη του Ελληνικού Συνδέσμου του Παναγίου Τάφου και της Ιεράς Μονής Σινά, καθώς με τη δράση τους και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν «διατηρούν ζωντανό το ενδιαφέρον των Ελλήνων για το Πατριαρχείο και τη μεγάλη σημασία που έχει για τον Ορθόδοξο κόσμο και τους Έλληνες η ύπαρξη και η επιβίωση της εθνικοθρησκευτικής Ακρόπολης των Ιεροσολύμων και τις Ιερής Αρχιεπισκοπής του Όρους Σινά».

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης απευθυνόμενος στο Πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου του Παναγίου Τάφου και της Ιεράς Μονής Σινά Λ. Μάρκου, στα μέλη και στους εκπροσώπους της Εκκλησίας και της Πολιτείας επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο ίδιος προσωπικά θα συνδράμει όπου χρειαστεί στις δράσεις και τους σκοπούς του Συνδέσμου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός, ο Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και  ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φρέαρ του Ιακώβ Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος, ο Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, η Καθηγήτρια ΕΜΠ Α. Μοροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής Γ. Δημόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Γ. Βλάχος και Φ. Καλογήρου, η Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Αττικής σε θέματα αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου, κ.α.

20200203 592 o

 

20200203 65536 o