Γ. Πατούλης: Το σύγχρονο Μουσείο αποτελεί πραγματικό "κόσμημα", για την Αττική -Το ζεύγος Γουλανδρή υπόδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς στην τέχνη και στην Πατρίδα

goulandri 1Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου, του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, Υπουργών, του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, Βουλευτών και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Παγκράτι τα εγκαίνια του νέου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τα εγκαίνια αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά του ζεύγους Γουλανδρή στην Τέχνη και στην Πατρίδα και ευχήθηκε το σπουδαίο έργο τους να βρει μιμητές.  

«Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ένα όραμα ζωής του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή είναι από σήμερα πραγματικότητα. Είχαμε την χαρά και την τιμή να παραστούμε σήμερα στα εγκαίνια τα οποία πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά αυτό το σύγχρονο Μουσείο το οποίο αποτελεί πραγματικό κόσμημα, για την Αττική. Οφείλουμε πολλά στο ζεύγος Γουλανδρή που αποτέλεσαν υπόδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς στην τέχνη και στην πατρίδα. Ευχόμαστε αυτό το σπουδαίο έργο τους, να βρει μιμητές. Ως Περιφερειάρχης Αττικής θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην πολιτιστική ανάπτυξη της Αττικής».

goylandri 3goulandri 4goulandri 2