Γ. Πατούλης: Θα δουλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία –Στις προτεραιότητες μας η άρση των κοινωνικών ανισοτήτων

a1Σε δύο κεντρικές εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία βρέθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Αφού παρέστη στην εκδήλωση βράβευσης των διακριθέντων για το έτος 2019 Αθλητών και αθλητριών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αττικής, μετέβη στην εκδήλωση του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος Αγίας Παρασκευής.

Κεντρική αναφορά του ήταν ότι η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε ζητήματα που απασχολούν τους συνανθρώπους μας με Αναπηρία. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του έχει ενημερώσει τους 66 δήμους της Αττικής ότι στις προτάσεις και στα αιτήματα που καταθέτουν θα δοθεί προτεραιότητα σε μελέτες που έχουν ως στόχο τους την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και την ευκολότερη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία.

a2Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «η παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία αποτελεί μια ευκαιρία να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση και να αναζητήσουμε λύσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη θέση τους στην κοινωνία. Το ενδιαφέρον μας δεν θα πρέπει να εξαντλείται μόνον στην ημέρα αυτή. Πρέπει να είναι διαρκές και καθημερινό. Η άρση των κοινωνικών ανισοτήτων απαιτεί πολύ-επίπεδη παρέμβαση και ανάπτυξη συνεργασιών κατά την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής, προκειμένου να διασφαλίζεται η κοινωνική ισορροπία και συνοχή. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχω ήδη συζητήσει με τους 66 δημάρχους και τους έχω ενημερώσει ότι στις προτάσεις και στα αιτήματα που καταθέτουν θα δοθεί προτεραιότητα σε μελέτες που έχουν ως στόχο τους την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και την ευκολότερη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία.

Σύσταση Μόνιμης Επιτροπής Συνεργασίας στην Περιφέρεια για τα άτομα με αναπηρία

a5Στην Περιφέρεια Αττικής πρόθεση μας είναι να δράσουμε με συγκεκριμένες πράξεις και έργα. Για το λόγο αυτό προχωρούμε στη σύσταση μαςΜόνιμης Επιτροπής Συνεργασίας στην οποία θα συμμετέχουν οι αρμόδιοι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί σύμβουλοι και στελέχη μας περιφέρειας. Μαζί με μας εκπροσώπους των συμπολιτών μας με κινητικά και άλλα προβλήματα θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση έργων και δράσεων».

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Κ. Κωνσταντή, τον  Αντιπρόεδρο του Συλλόγου και Πρόεδρο της Ομάδας Αθλητικού Σωματείου ΑΤΛΑΣ Θ. Βίγλα  και στο σύνολο των μελών του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών επισήμανε για άλλη μια φορά ότι από όποια θέση και να είναι θα υποστηρίζει σθεναρά τα αιτήματα τους.

Βράβευση Αθλητών

a3Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες ΕΠΕ & ΕΑΟΜ ΑμεΑ κ. Φουντουλάκη παρέστη στην τελετή βράβευσης των διακριθέντων αθλητών, αθλητριών και προπονητών για το 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη. Ο Περιφερειάρχης βράβευσε την Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο, αναλυτικά οι ομάδες, οι αθλητές και οι αθλήτριες που τιμήθηκαν είναι οι εξής:

Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 2019

Γρηγόρης Πολυχρονίδης - Director Αικατερίνη Πατρώνη

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BOCCIA 2019

Παναγιώτης Τριανταφύλλου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ με ΑΜΑΞΙΔΙΟ 2019a4

Βασίλης Ντούνης

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ με ΑΜΑΞΙΔΙΟ 2019

Αθανάσιος Βαγενάς

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΆΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ σε ΠΑΓΚΟ 2019

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ με ΑΜΑΞΙΔΙΟ

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ με ΑΜΑΞΙΔΙΟ 2019 Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μιχάλης Σεΐτης

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ 2019

Μανώλης Στεφανουδάκης

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ 2019

Αλεξάνδρα-Άλκιστις Σταματοπούλου-Γκιάτη

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 2019

Γρηγόρης Πολυχρονίδης - Director Αικατερίνη Πατρώνη,

Άννα Ντέντα - Director Χριστίνα Ντέντα & Αναστασία Πυργιώτη- Director Ευτυχία Κυλιακούδηa6

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BOCCIA 2019

Γεώργιος Μούχθης & Μάριος Χατζηκυριάκος

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ 2019

Εμμανουέλλα Μασούρου

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΖΟΥΝΤΟ 2019

Δημήτρης Μπακοχρήστος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ 2019

Κωνσταντίνος Δήμου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ 2019

Ευστράτιος Νικολαΐδης

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ 2019

Γιάννης Κωστάκης

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 2019a7

Ελένη Καλατζή- Πιλότος Αργυρώ Μηλάκη

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2019

Ιωάννης Σεβδικάλης

Παγκόσμιο ρεκόρ  Δίσκος – Σφαίρα F62 Ανδρών

Στυλιανός Μαλακόπουλος

Παγκόσμιο ρεκόρ Μήκος T62 Ανδρών

Στυλιανή Σμαραγδή

Παγκόσμιο ρεκόρ Τριπλούν Τ46/47 Γυναικών

Αθανάσιος Κωνσταντινίδης

Παγκόσμιο ρεκόρ Δίσκος F32 Ανδρών

Να σημειωθεί ότι παράλληλα πραγματοποιήθηκε ειδική βράβευση στους πρόσφυγες αθλητές και αθλήτριες του προγράμματος AGITOS, ενώ τιμήθηκαν οι χορηγοί της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.