Στην εκδήλωση του Δήμου Χαλανδρίου προς τιμήν όλων όσοι στηρίζουν το έργο των δομών παροχής βασικών αγαθών του Δήμου

agatha 1Στο κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Αττικής «με τρόπο συντονισμένο και όχι αποσπασματικό» αναφέρθηκε, χθες, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Δήμος Χαλανδρίου και οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου για να τιμήσουν όλους όσοι στηρίζουν το έργο των δομών. «Σε συνεργασία με τους Δήμους και τους συναρμόδιους φορείς, συμβάλλουμε στην ανάκτηση της αξιοπρέπειας των συμπολιτών μας», υπογράμμισε η Ρένα Δούρου.

«Στόχος να μην είναι η κοινωνική συνοχή πολυτέλεια αλλά αυτονόητο δικαίωμα όλων»

Η ίδια επισήμανε ότι η «στήριξη δομών όπως είναι τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα κοινωνικά φαρμακεία, τα συσσίτια αποτελεί συγκεκριμένη στρατηγική επιλογή εδώ και 4,5 χρόνια». Πρόκειται για μία συνέργεια που αφορά όλους τους Δήμους της Αττικής, «είτε πρόκειται για τα 55 Κέντρα Κοινότητας είτε για τη στήριξη Δομών Αλληλεγγύης όπως αυτές στο Χαλάνδρι». «Είτε για τη στήριξη των Κέντρων Διημέρευσης και Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία είτε για τη στήριξη Κέντρων κακοποιημένων γυναικών, ο στόχος είναι ο ίδιος: να μην είναι η κοινωνική συνοχή πολυτέλεια αλλά αυτονόητο δικαίωμα όλων. Προϋπόθεση δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης» σημείωσε η Περιφερειάρχης.agatha 2

Στην Περιφέρεια χρηματοδοτούνται, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, 55 Κέντρα Κοινότητας συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατομμυρίων ευρώ καλύπτοντας 3 χρόνια λειτουργίας, ενώ με την επέκταση της λειτουργίας τους για 3 ακόμα έτη, ο συνολικός προϋπολογισμός θα ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

agatha 3Ειδικότερα στον Δήμο Χαλανδρίου ο προϋπολογισμός για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας και Παραρτήματος Ρομά ανέρχεται σε 457.920 ευρώ, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο σε 234.000 ευρώ και για το Κοινωνικό Φαρμακείο σε 126.360 ευρώ.

Στην εκδήλωση την Περιφερειάρχη συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Σοφία Κορωναίου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Φώτης Χρυσικός. Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Χαλανδρίου, το 2ο και το 3ο Σύστημα Προσκόπων Χαλανδρίου κ.ά..