Γ. Πατούλης: « Καλή και δημιουργική χρονιά στους θεματοφύλακες της ιστορικής και πολιτιστικής παράδοσης της πατρίδας μας»

 

kalanta 1Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλαν στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, Πολιτιστικοί Σύλλογοι που εκπροσωπούσαν διάφορες περιοχές της χώρας.

Το γραφείο του Περιφερειάρχη από το πρωί σε μία ιδιαίτερα γιορτινή ατμόσφαιρα πλημμύρισε από παραδοσιακά τραγούδια και χορούς συλλόγων από τον Πόντο, την Κρήτη, τη Ρούμελη, ενώ ιδιαίτερο συμβολισμό  και φόρτιση είχε η παρουσία της  μουσικοχορευτικής ομάδας από το ακριτικό Καστελόριζο.

kalanta 2Ο κ. Πατούλης δέχθηκε θερμές ευχές, για μία καλή, δημιουργική και γόνιμη χρονιά. Από την πλευρά του αντευχήθηκε ξεχωριστά στον καθένα από τα μέλη των συλλόγων και στα παιδιά της χορωδίας υγεία, ευημερία, προκοπή και τους μοίρασε αναμνηστικά δώρα.kalanta 8

Απευθυνόμενος στους Προέδρους και τα μέλη των Συλλόγων τους συνεχάρη που παραμένουν ισχυροί θεματοφύλακες των εθίμων και των παραδόσεων του τόπου τους, μεταλαμπαδεύοντας, όπως ανέφερε, την ιστορία και τον πολιτισμό από κάθε γωνιά της χώρας, στις επόμενες γενιές.

kalanta 3«Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι πάντα στο πλευρό σας και θα στηρίζει το σημαντικό έργο σας, που έχει ως στόχο να κρατηθεί ζωντανή η πολιτιστική παράδοση του τόπου μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλλαν σήμερα στην Περιφέρεια Αττικής, η Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελόριζου,  τα μέλη της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου , τα μέλη του Σύλλογου Ποντίων Αμαρουσίου,  η Παγκρήτιος Ένωσις, τα μέλη της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου – Δραπετσώνας «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», η Τετράφωνη Μεικτή Χορωδία Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας και η παιδική Χορωδία Ομίλου UNESCO Βορείων Προαστίων παρουσία και της Προέδρου Μαρίνας Πατούλη -Σταυράκη.kalanta 4

 kalanta 5

 

 

 

kalanta 6kalanta 7