Γ. Πατούλης: «Η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας δείχνει στην πράξη την αλληλεγγύη των δύο λαών - Συμβάλλουμε έμπρακτα στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας»

 

Με την ενεργό συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιείται η δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας  για τους πληγέντες από το σεισμό στην Αλβανία.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη θα αξιοποιηθούν, εκτός από τις εγκαταστάσειςai2 του Ερυθρού Σταυρού και οι εγκαταστάσεις του  Κέντρου Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού Logistics της Περιφέρειας Αττικής. Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια  έχει διαθέσει μεγάλο όγκο υλικού, όπως σκηνές, στρώματα, υπνόσακους, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α. 

ai3Το πρωί ο Περιφερειάρχης μετέβη στην εκκλησία του Αγίου Σώστη, στη Νέα Σμύρνη όπου συγκεντρώνεται ανθρωπιστική βοήθεια. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ενημερώθηκε για την πορεία συγκέντρωσης της βοήθειας, ενώ υπήρξε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Α. Αυγερινό, τους εκπροσώπους της Δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και την Αντιπεριφερειάρχη Ν. Τομέα υπεύθυνη για το Κέντρο  Logistics Δ. Νάνου.

Η δράση θα συνεχιστεί μέχρι τις 3 σήμερα το μεσημέρι και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχει συγκεντρωθεί βοήθεια που ξεπερνάει τους 30 τόνους.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε ότι «η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας δείχνει στην πράξη ai4την αλληλεγγύη των δύο λαών» και συμπλήρωσε: 

ai5«Είναι συγκινητικό να βλέπεις την έκφραση συμπαράστασης των πολιτών και την μεγάλη προσφορά προς τους γείτονές μας. Όπως πράξαμε από την πρώτη στιγμή που αποστείλαμε ως ΙΣΑ την Ομάδα Άμεσης Δράσης των ιατρών για να συνδράμει τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια, έτσι και τώρα ως Περιφέρεια Αττικής συμβάλλουμε έμπρακτα στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανακούφιση των πληγέντων. Αυτοδιοίκηση και επιστημονικός κόσμος θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη».

 Συγκέντρωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας  από την Περιφέρεια

 

Στο πλαίσιο της προσφοράς Ανθρωπιστικής Βοήθειας η Περιφέρεια έχει διαθέσει υλικά όπως:ai6

Αφρόλουτρα, αποσμητικά και καθαριστικά διάφορα

Βρεφικά κρεβάτια

Εντομοαπωθητικά

Ισοθερμικές κουβέρτες

Κουβέρτες

Κουτάλια-πιρούνια-μαχαίρια  πλαστικά

Κρεβάτια σπαστά και στρώματα 

Μωρομάντηλα

Νυχοκόπτες

Ξυραφάκια

Παιδικά σαμπουάν

Πάνες ακράτειας και παιδικές

Πετσέτες προσώπου

Σερβ/τες-πάνες-μωρ/λα

Σκηνές, οικογενειακές,  4 ατόμων και δύο ατόμων

Υπνόσακους

κ.α.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ai7Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Όλοι Μαζί Μπορούμε, τα σημεία δράσης, στα οποία συγκεντρώνονται τα προαναφερθέντα αγαθά είναι τα εξής:

Στη Γλυφάδα, στην εκκλησία των Αγίου Κων/νου και Ελένης,

Στη Καλλιθέα, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου,

Στο Νέο Ψυχικό, στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας,

Στην Αγία Παρασκευή, στην ομώνυμη εκκλησία,

Στη Νέα Ιωνία, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου,

Στη Νέα Σμύρνη, στην εκκλησία του Αγίου Σώστη,

Στους Αμπελοκήπους, στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας,

Στο Πειραιά, στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας.