Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Έργο υπογειοποίησης σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια - Φωτογραφίες 4 Οκτωβρίου

04-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Προχώρησαν αρκετά οι εργασίες, από τότε που είχαμε τελευταία φορά δημοσιεύσει φωτογραφίες στις 2/5/20, από το έργο της υπογειοποίησης των...

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Υπογειοποίηση γραμμών στα Σεπόλια - Δυό χρόνια «εργασιών» για να έχει καλυφθεί μόλις το 0,9% του έργου

25-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Απογοητευτική είναι η κατάσταση με το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια. Ποιός έχει την ευθύνη για το...

Σε ποιόν θα κόψει κλήση η δημοτική αστυνομία γι αυτό το πεζοδρόμιο;

02-10-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πολύ καλά κάνει η δημοτική αστυνομία και κόβει κλήση σε όποιον παρκάρει σε πεζοδρόμιο. Αλλά γι αυτό το πεζοδρόμιο σε...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

powered by social2s

Γ. Πατούλης: « Η Περιφέρεια Αττικής συντάσσεται και παρατάσσει όλες της τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης, την μετάβαση σε μια Βιώσιμη Κινητικότητα και στην προώθηση του ποδηλάτου»

 

papadakisΧαιρετισμό απεύθυνε ο  εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για το περιβάλλον και επικεφαλής της «Αττική Πράσινη Περιφέρεια» Ν. Παπαδάκης, στην ημερίδα διαβούλευσης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου  Μπακογιάννη, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε ενόψει της εκπόνησης από το ΥΠΕΝ της «Εθνικής Στρατηγικής για το ποδήλατο στην Ελλάδα» και υποστηρίχθηκε επιστημονικά από τη Μονάδα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συμμετείχε η Περιφέρεια Αττικής.

Παρευρέθηκαν η Γενική Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας, κα Παρασκευοπούλου, καθώς και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Αγγελόπουλος.

Ν. Παπαδάκης: «Μετάβαση σε μία βιώσιμη κινητικότητα με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα»

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Παπαδάκης, ανέφερε:

“Σήμερα, σχεδόν όλοι, αναγνωρίζουμε ότι η Κλιματική Κρίση δεν είναι FAKENEWS. Είναι πραγματικότητα και μάλιστα η μεγαλύτερη απειλή που έχει αντιμετωπίσει ιστορικά ο άνθρωπος για την επιβίωση του.

Όλη η παγκόσμια κοινότητα οργανώνεται και σχεδιάζει νέες δομές και λειτουργίες για να μειώσει τις εκπομπές αερίων, κυρίως στις αστικές περιοχές, που ευθύνονται βασικά για την συνολική μόλυνση του αέρα.

Βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης, σε όλες τις σύγχρονες πόλεις του πλανήτη, είναι η μετάβαση σε μία βιώσιμη κινητικότητα με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Σε μια τέτοια μετάβαση, το ποδήλατο θα είναι ένα από τα βασικά μεταφορικά μέσα.

Για να λειτουργήσει όμως αυτή η μετάβαση με ασφάλεια και αρμονία, θα πρέπει πρώτα από όλα να θεσπιστούν κανόνες, να υπάρξουν υποδομές και να υπάρξει και η κατάλληλη αγωγή τόσο στους ίδιους τους ποδηλάτες όσο και στους οδηγούς των Ι.Χ. που κατ' ανάγκη δεν μπορούν  να εκλείψουν τελείως.

Αρχικός στόχος πρέπει να είναι η κατοχύρωση του δικαιώματος του πολίτη να μετακινείται με ασφάλεια και με το ποδήλατο.

Η Περιφέρεια Αττικής υποστήριξε και συμμετείχε και δια του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, τον οποίο έχω την τιμή σήμερα να εκπροσωπώ, στην πρόσφατη ποδηλατοδρομία που διοργανώθηκε στους 14 δήμους του Βόρειου τομέα.

Σκοπός της υποστήριξης και της συμμετοχής αυτής ήταν να καταδειχθεί κατ΄ αρχάς η πρόθεσή μας να υποστηρίξουμε και να τονώσουμε την μετακίνηση με το ποδήλατο.

Και κατά δεύτερο, να εκπέμψουμε το μήνυμα ότι είναι εφικτό για κάθε απλό άνθρωπο να μετακινηθεί σε μια μεγάλη περιοχή της Αττικής με το ποδήλατο.

Γ. Πατούλης: « Φιλοδοξούμε να εκπονήσουμε και ειδικό πρόγραμμα ποδηλατικής αγωγής στα σχολεία της Περιφέρειας»

 

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής, όχι μόνο τάσσεται υπέρ της κατασκευής του Βόρειου Άξονα του ποδηλατοδρόμου, που θα ενώνει την Κηφισιά με το Γκάζι ως συνέχεια του Νότιου Άξονα, αλλά θα βρει τρόπο να το χρηματοδοτήσει.

Παράλληλα θα χρηματοδοτηθούν και άλλες πρωτοβουλίες και θα υποστηριχθούν και οι ΣΒΑΚ που βρίσκονται σε εξέλιξη σε κάθε δήμο, ενώ φιλοδοξούμε να εκπονήσουμε και ειδικό πρόγραμμα ποδηλατικής αγωγής στα σχολεία της Περιφέρειας.

Ο κ. Παπαδάκης ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του μετέφερε μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, ότι η Περιφέρεια Αττικής συντάσσεται και παρατάσσει όλες της τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης, την μετάβαση σε μια Βιώσιμη Κινητικότητα και στην προώθηση του ποδηλάτου.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο του Υπουργείου ώστε να συνταχθεί μία Εθνική Στρατηγική για το ποδήλατο.”

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"