Γ. Πατούλης: «Με σχέδιο, συνεχή συνεργασία και επαγρύπνηση, συνεχίζουμε ως Περιφέρεια Αττικής να είμαστε δίπλα στους πολίτες μας που έχουν ανάγκη»

Με στόχο τη συνεχή συνεργασία και το συντονισμό δράσεων για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη των πολιτών στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με Εντεταλμένους και Περιφερειακούς Συμβούλους.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως μέχρι τώρα η Περιφέρεια Αττικής έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο προστασίας των πολιτών καθώς και των στελεχών των Δήμων και των νοσοκομείων. Στη συνέχεια ζήτησε να επικοινωνήσουν στο μεγαλύτερο βαθμό τις δράσεις της Περιφέρειας με στόχο τη διευκόλυνση και στήριξη των πολιτών στις δύσκολες αυτές ώρες.

Μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην έγκαιρη κινητοποίηση της Περιφέρειας για τη υλοποίηση δράσεων όπως η δημιουργία του τηλεφωνικού αριθμού 1110, την εθελοντική αιμοδοσία, τους ελέγχους στην αγορά και στις λαϊκές αγορές, την ανάπτυξη πλατφόρμας για τη δωρεάν παροχή προσφορών και υπηρεσιών σε μαθητές και ευπαθείς ομάδες, τη δημιουργία ειδικού προγράμματος για την απευθείας οπτική επικοινωνία με γιατρούς, την απαγόρευση επισκεπτηρίου σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων, τη λήψη προληπτικών μέτρων (κλείσιμο, παιδικών χαρών, ΚΑΠΗ) κ.α.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης επισήμανε:

 «Πρέπει να είμαστε σε μία συνεχή επαγρύπνηση και να λειτουργούμε με συνοχή, προκειμένου να μην αισθάνεται κανείς πολίτης μόνος του. Με σχέδιο, συνεχή συνεργασία και επαγρύπνηση, συνεχίζουμε ως Περιφέρεια Αττικής να είμαστε δίπλα στους πολίτες μας που έχουν ανάγκη. Σας καλώ όλους να είστε σε επαγρύπνηση, να καταθέτετε τις σκέψεις σας και να βοηθάτε στην υλοποίηση των δράσεων της Περιφέρειας».

Από την πλευρά τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων σε θέματα που αφορούν στην παρακολούθηση και υλοποίηση τεχνικών έργων, στη σωστή χρήση των ατομικών μέσων προστασίας, στην ανάγκη τα στελέχη των σούπερ μάρκετ και φαρμακείων να αλλάζουν τακτικά τα γάντια, στην προστασία των αδέσποτων ζώων, στο συντονισμό δράσεων, κ.α.

Στη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με την πλατφόρμα e:Presence (https://epresence.gov.gr) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης συμμετείχε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χ. Θεοδωρόπουλος, καθώς και οι Εντεταλμένοι και Περιφερειακοί Σύμβουλοι:  Ε. Αβραμοπούλου, Δ. Αγγελάκη, Γ. Αγγελόπουλος, Γ. Αδαμοπούλου, Κ. Αδαμοπούλου, Χ. Αλεξανδράτος, Μ. Βάρσου, Γ. Βλάχου, Γ. Βλάχος, Γ. Γεωργόπουλος, Φ. Δαλιάνη, Θ. Κατσιγιάννης, Γ. Κεχρής, Ε. Κοσμίδη, Π. Λεονάρδου, Ε. Μπαρμπαγιάννη, Ν. Παπαγεωργίου, Ν. Παπαδάκης.

 

Επισυνάπτονται και οι σχετικές φωτογραφίες