Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Έργο υπογειοποίησης σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια - Φωτογραφίες 4 Οκτωβρίου

04-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Προχώρησαν αρκετά οι εργασίες, από τότε που είχαμε τελευταία φορά δημοσιεύσει φωτογραφίες στις 2/5/20, από το έργο της υπογειοποίησης των...

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Υπογειοποίηση γραμμών στα Σεπόλια - Δυό χρόνια «εργασιών» για να έχει καλυφθεί μόλις το 0,9% του έργου

25-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Απογοητευτική είναι η κατάσταση με το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια. Ποιός έχει την ευθύνη για το...

Σε ποιόν θα κόψει κλήση η δημοτική αστυνομία γι αυτό το πεζοδρόμιο;

02-10-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πολύ καλά κάνει η δημοτική αστυνομία και κόβει κλήση σε όποιον παρκάρει σε πεζοδρόμιο. Αλλά γι αυτό το πεζοδρόμιο σε...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

powered by social2s

 

Γ. Πατούλης: «Με συνεχείς καινοτόμες δράσεις και παρεμβάσεις στηρίζουμε τους πολίτες, συνδράμοντας στην εθνική προσπάθεια.

Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς»

Με αντικείμενο την ενίσχυση της επικοινωνίας των δράσεων της Περιφέρειας Αττικής που στόχο έχουν τη στήριξη των πολιτών αλλά και το συντονισμό δράσεων για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους χωρικούς και θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες.

Στη σύσκεψη μετείχε και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης, ο οποίος ενημέρωσε τους Αντιπεριφερειάρχες για σειρά ζητημάτων και παρεμβάσεων που προγραμματίζονται με στόχο την καλύτερη διοικητική λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Μαζί με τον κ. Πατούλη στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με την πλατφόρμα e:Presence (https://epresence.gov.gr) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την κρισιμότητα της περιόδου που διανύει η χώρα και επισήμανε ότι η Περιφέρεια με συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις συνδράμει έμπρακτα και αποτελεσματικά στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκριση που υπήρξε στα αιτήματα δημόσιων φορέων για την πραγματοποίηση απολυμάνσεων από συνεργεία της Περιφέρειας σε κτίρια και δημόσιες δομές, τονίζοντας στους Αντιπεριφερειάρχες πως στα ανάλογα αιτήματα που πιθανώς θα δέχονται από δημόσιες υπηρεσίες, θα γίνεται προσπάθεια να υπάρχει αντίστοιχη συνδρομή, με στόχο την καλύτερη προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε κατά την τοποθέτησή του στη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας να θέσει σε εφαρμογή το τετραψήφιο τηλεφωνικό κέντρο 1110 για την υποστήριξη των πολιτών σε ιατρικά, κοινωνικά και άλλα ζητήματα, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής οι κλήσεις που απαντήθηκαν και εξυπηρετήθηκαν ξεπέρασαν τις 30.000. Σε ότι αφορά τα αιτήματα κοινωνικής φύσεως, ο κ. Πατούλης ανέφερε πως από το τηλεφωνικό κέντρο διοχετεύονται στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων για την περαιτέρω επεξεργασία τους. Εξίσου μεγάλη ήταν η ανταπόκριση, όπως ανέφερε, και στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς μέχρι σήμερα πάνω από 40.000 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Νέες καινοτόμες δράσεις της Περιφέρειας στην υπηρεσία των πολιτών

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις νέες καινοτόμες δράσεις της Περιφέρειας και συγκεκριμένα στη νέα ψηφιακή υπηρεσία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και επιχειρήσεων, τον Ψηφιακό Βοηθό της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος θα παρέχει με αυτόματο και εύκολο τρόπο πληροφορίες για τον COVID-19 καθώς και για τις Υπηρεσίες και τις δομές της Περιφέρειας, αλλά και στη νέα πλατφόρμα που θέτει στη διάθεση των πολιτών η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ, μέσω της οποίας  δίνεται η δυνατότητα να εκτιμάται ο κίνδυνος κάποιος να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό προκειμένου να αναζητήσει ιατρική βοήθεια.

Ιδιαίτερα εστίασε στην πρωτοβουλία διοργάνωσης του πρώτουαπομακρυσμένου μαραθωνίου καινοτομίας antivirus crowdhackathon για ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες για την οικονομία και την κοινωνία που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας, η οποίος θα πραγματοποιηθεί  με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και παραγωγικών και συλλογικών φορέων της οικονομίας και της κοινωνίας. Όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης ήδη έχουν ανταποκριθεί 200 ομάδες νέων, στην πρόσκληση συμμετοχής που απεύθυνε η Περιφέρειας, ενώ ολοένα αυξάνεται και το ενδιαφέρον δημόσιων φορέων για συμμετοχή στη διοργάνωση.

Ενίσχυση των Δήμων με υλικά προστασίας από τον κορωνοϊό

Σε ότι αφορά τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρούνται σε μάσκες, αντισηπτικά και γάντια αλλά και την πληθώρα σχετικών αιτημάτων για απαιτούμενες προμήθειες από Δήμους ο κ. Πατούλης διαμήνυσε προς τους Αντιπεριφερειάρχες πως η Περιφέρεια έχει προμηθευτεί με επαρκή ποσότητα γαντιών ενώ έχει δεσμεύσει 500.000 μάσκες προστασίας, τις οποίες αναμένεται να παραλάβει στα μέσα της εβδομάδας.  Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τους Αντιπεριφερειάρχες να επικοινωνούν με τους Δήμους των περιφερειακών τους ενοτήτων με στόχο να γίνει μία χαρτογράφηση των αναγκών, καταγραφή των αιτημάτων και στη συνέχεια να ακολουθήσει ο ισότιμος καταμερισμός των υλικών.

Στήριξη ευπαθών ομάδων

Ο Περιφερειάρχης Αττικής με αφορμή τη δεδομένη  αδυναμία να εκτελούνται τα κοινωνικά και εκκλησιαστικά συσσίτια, προανήγγειλε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τον υπ. Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο και τους Δήμους με στόχο να υπάρξει συντονισμός για την παροχή πάνω από 30.000 γευμάτων σε ευπαθείς ομάδες.

Αιμοδοσία

Κρίσιμο ζήτημα όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης παραμένει το ζήτημα της αιμοδοσίας, υπογραμμίζοντας πως η ανταπόκριση των Δήμων στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας να διεξάγονται αιμοδοσίες σε χώρους που θα επιλέγουν οι Δήμοι, είναι σχεδόν καθολική, καθώς ήδη συμμετέχουν 58 Δήμοι.  

Λειτουργία Λαϊκών Αγορών 

Σε ότι αφορά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και τις επισημάνσεις από Αντιπεριφερειάρχες πως σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός πολιτών,  ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τη σημασία αυστηρής επιτήρησης των προληπτικών μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, με στόχο την καλύτερη προάσπιση της δημόσιας υγείας.  

 
 
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"