Γ. Πατούλης: «Μαζί με την καθημερινή μάχη που πραγματοποιούμε για την προστασία της ζωής των κατοίκων της Αττικής από τον κορωνοϊό, δίνουμε αγώνα και για την βελτίωση των υποδομών»

asdfghjΜε εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και συντήρησης του κεντρικού οδικού δικτύου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής.

Με αφορμή τις σχετικές εργασίες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος πραγματοποίησαν επίσκεψη  σε έργα που υλοποιούνται σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι στους 8 Δήμους αρμοδιότητας  του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής είναι σε εξέλιξη το έργο «Ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα κεντρικών οδών του Δήμου Αθηναίων» το οποίο έχει προϋπολογισμό 4.940.000,00€.

Ήδη ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στις οδούς Νίκης, Βουλής, Αριστείδου και Αμερικής στον Δήμο Αθηναίων, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα έχουν μπει στο πρόγραμμα οι ασφαλτοστρώσεις του Δήμου Αθηναίων στις παρακάτω οδούς:

 

ΟΔΟΙ

ΑΠO

ΕΩΣ

   
 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

       

Ασκληπιού

Ακαδημίας

Λεωφόρο Αλεξάνδρας

   

Βουλής

Φιλελλήνων

Αιόλου

   

Αριστείδου

       

Σοφοκλέως

Αριστείδου

Πειραιώς

   

Αρδηττού

Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας

Λεωφ. Βουλιαγμένης

   

Λεωφόρος Υμηττού

Φορμίωνος

Λεωφόρο Ηλιουπόλεως

   

Νίκης

Καραγεώργη Σερβίας

Φιλελλήνων

   

Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας

Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας

Λεωφ. Βασ. Κων/ντου

   

ΑΜΕΣΑ

       

Ευριπίδου

Επίκουρου

Δραγατσανίου

Έναρξη 13/4/2020

 

Αμερικής

Ακαδημίας

Σταδίου

Έναρξη 16/4/2020

 

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ (19/4/20)

       

Ακαδημίας

Πατησίων

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας

Αναμένεται η ολοκλήρωση εργασιών της  εταιρείας κινητής τηλεφωνίας (οπτικές ίνες)

 
     

Ζωοδόχου Πηγής

Αγάθου

Ακαδημίας

 

Χαριλάου Τρικούπη

Πανεπιστημίου

Λεωφόρο Αλεξάνδρας

 

Σόλωνος

Τζώρτζ

Κανάρη

 

Σωκράτους

Μάρνης

Ευριπίδους

 

Πατησίων

Πανεπιστημίου

Αγίας Λαύρας

 

3ης Σεπτεμβρίου

Αγίου Μελετίου

Ιουλιανού

 

Οι σχετικές εργασίες  ξεκίνησαν την 1η Οκτωβρίου 2019 και θα διαρκέσουν έως την 8η Μαΐου 2020, σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Με αφορμή την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε: «Μαζί με την καθημερινή μάχη που πραγματοποιούμε για την προστασία της ζωής των κατοίκων της Αττικής από τον κορωνοϊό, δίνουμε μάχη και για την βελτίωση των υποδομών. Για μας  η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και η προστασία της ζωής των πολιτών, αποτελούν ζητήματα ύψιστης προτεραιότητάς μας. Με βάση αυτό το στόχο έχουν ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, έργα ασφαλτόστρωσης σε κεντρικές οδικές αρτηρίες σε όλη την Αττική. Οι εργασίες θα συνεχιστούν με γρήγορους ρυθμούς σε όλους τους δρόμους του λεκανοπεδίου καθώς στόχος μας είναι ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο, που δεν θα κρύβει κινδύνους για τους πεζούς και τους οδηγούς».

Σχετικά με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης - συντήρησης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Προχωρούμε ακάθεκτοι στην υλοποίηση της αποκατάστασης ή συντήρησης οδικών αρτηριών και οδών που είχαν αφεθεί στη μοίρα τους για αρκετά χρόνια. Στόχος της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη είναι να αποκαταστήσουμε μεγάλες οδικές αρτηρίες προκειμένου να υπάρχει ασφαλής και όσο το δυνατόν ευκολότερη μετακίνηση των οδηγών τόσο στο Κέντρο της Αθήνας όσο και στο σύνολο της Περιφέρειας».

 

 

 Επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες