Στο επίκεντρο της συζήτησης η πορεία των έργων στο Ιστορικό Κτίριο του Ωδείου τα οποία χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού πολιτιστικού και αναπτυξιακού έργου που βρίσκεται σε ένα εμβληματικό και ιστορικό χώρο της Αθήνας»

 

20200525ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Η πορεία υλοποίησης του έργου το οποίο αφορά στην«Αποπεράτωση και τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ωδείου Αθηνών»  και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ωδείου Αθηνών Ν. Τσούχλο.

Τον κ. Τσούχλο συνόδευαν στη συνάντηση ο διακεκριμένος Καθηγητής Χειρουργικής και Ιστορίας της Ιατρικής Σ. Γερουλάνος και η Σύμβουλος Επικοινωνίας του Ωδείου Αθηνών Ν. Γερουλάνου.

Το έργο το οποίοσυγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» και είναι συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για δημιούργημα του μεγάλου πρωτοπόρου του μοντερνισμού, αρχιτέκτονα Ιωάννη Δεσποτόπουλου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Πατούλης από τον Πρόεδρο του ΔΣ του Ωδείου το έργο  μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να έχει μπει στη τελική ευθεία ολοκλήρωσης με στόχο αρχές του 2021 να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού πολιτιστικού και αναπτυξιακού έργου που βρίσκεται σε ένα εμβληματικό και ιστορικό χώρο της Αθήνας. Το Ωδείο Αθηνών αποτελεί ένα χώρο  πολιτισμού. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στην ολοκλήρωση και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του οι οποίες θα αποδοθούν σε χρήσεις πολιτισμού και εκπαίδευσης. Είμαι βέβαιος ότι μετά την ολοκλήρωση του, η Διοίκηση του Ωδείου και η Περιφέρεια Αττικής θα συνεργαστούν προκειμένου να υπάρξουν κοινές δράσεις και εκδηλώσεις».

 

20200525ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 1