Γ. Πατούλης: «Η ασφάλεια και η αποτελεσματική προάσπιση της υγείας των εργαζομένων μας αποτελεί για εμάς καθήκον και προτεραιότητα»

Η επέκταση και η επικαιροποίηση των προληπτικών μέτρων για την προστασία των εργαζομένων της Περιφέρειας από τον κορωνοϊό με βάση τα νέα δεδομένα για την εξάπλωση του ιού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την Πρόεδρο Β. Πανουτσάκου και μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας και μέλη της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Α. Βαθιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Συντονιστής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Π. Ευσταθίου, ο Γιατρός Εργασίας Του Κεντρικού Τομέα Ι. Σουπιώτης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.

Κατά τη συζήτηση έγινε αναφορά σε ζητήματα που σχετίζονται με τον περιορισμό η και την αναστολή λειτουργιών που δημιουργούν συγχρωτισμό στις υπηρεσίες, την προτεραιοποίηση και ιεράρχηση των λειτουργιών των εργαζομένων που απασχολούνται σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, την ενίσχυση των μέτρων προστασίας εργαζομένων που εκτελούν υγειονομικούς ελέγχους, αλλά και τα μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες.

Διαπιστώθηκε σύμπνοια απόψεων μεταξύ των εργαζομένων και της Διοίκησης, καθώς όπως υπογράμμισε και ο κ. Πατούλης πολύ έγκαιρα η Περιφέρεια Αττικής προέβη στη λήψη προληπτικών μέτρων που σχετίζονται με όλα τα παραπάνω θέματα, επικαλούμενος  τις αποφάσεις για την αναστολή εξετάσεων για διπλώματα και τεχνικά επαγγέλματα, τον περιορισμό της λειτουργίας των υπηρεσιών αλλά και την προστασία των ευπαθών ομάδων.

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στην αυξημένη πρόληψη και με στοχευμένα μέτρα θα προασπίσουμε όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα όλους τους εργαζόμενούς μας» διαμήνυσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Με τους εργαζόμενους της Περιφέρειας θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και σε συνεχή συνεργασία προκειμένου να καλύπτουμε τις ανάγκες που προκύπτουν, διασφαλίζοντας την προστασία τους. Σε αυτή τη μάχη που δίνουμε με την υγειονομική κρίση κανείς δεν είναι μόνος του. Θα είμαστε όλοι μαζί».

Επισυνάπτονται και οι σχετικές φωτογραφίες