Γ. Πατούλης: «Δίνουμε όλοι μαζί την μάχη για την καταπολέμηση της πανδημίας – Είναι τιμητικό για μας να συμβάλουμε ως εθνικό σημείο επαφής για το ψηφιακό οικοσύστημα στον πανευρωπαϊκό μαραθώνιο καινοτομίας»

 

euvsvirus5Η Περιφέρεια Αττικής και ο μαραθώνιος καινοτομίας antivirus crowdhackathon που διοργανώνει και βρίσκεται σε εξέλιξη αποτελεί το συνδετικό κρίκο του ελληνικού ψηφιακού συστήματος καινοτομίαςμε τον πανευρωπαϊκό αντίστοιχο μαραθώνιο καινοτομίας EUvsVirus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την αιγίδα της Επιτρόπου για την καινοτομία, έρευνα, πολιτισμό, εκπαίδευση και νεολαία Mariya Gabriel, σε στενή συνεργασία με τα κράτη μέλη της ΕΕ, θα φιλοξενήσει το πανευρωπαϊκό hackathon EUvsVirus για να συνδέσει την κοινωνία των πολιτών, τους πρωτοπόρους και καινοτόμους, τους εταίρους σε ολόκληρη την Ευρώπη για να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.                             

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης με αφορμή τη σχετική εξέλιξη δήλωσε:

“Είναι μεγάλη μας χαρά να συμβάλουμε ως εθνικό σημείο επαφής για το ψηφιακό οικοσύστημα στον πανευρωπαϊκό μαραθώνιο καινοτομίας. Προσκαλούμε όλους τους νέους μας και τις startup εταιρείες να διαγωνιστούν στον μαραθώνιο καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας με τις εξαιρετικές εφαρμογές τους. Όλοι είμαστε χρήσιμοι σε αυτή τη μάχη.”

 

Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη ενημερωθεί και οι 250 συμμετέχοντες του μαραθωνίου antivirus crowdhackathon οι οποίοι καλούνται να δώσουν το παρόν και στο EUvsVirus. Όλοι μαζί δουλεύουμε για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ο πρώτος κύκλος του antivirus crowdhackathon ολοκληρώθηκε στις 5 Απριλίου 2020 με πολύ υψηλό επίπεδο εφαρμογών. Μπορείτε να δείτε τις εφαρμογές εδώ. Σύντομα θα ανακοινωθούν  οι ημερομηνίες για τον δεύτερο κύκλο της δράσης στην ιστοσελίδα https://crowdhackathon.com/antivirus/.

Hashtags: #menoumespiti  #avcrowdhackathon #EUvsVirus

 

 

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"