Γ. Πατούλης: Συνεχίζουμε δυναμικά για να γίνει η ανακύκλωση καθημερινή πράξη ευθύνης.

Συνεργαζόμαστε με τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες για να κάνουμε μία νέα "πράσινη" αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων»

IMG 5927Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προχώρησε σήμερα στην παράδοση ειδικών κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών, στους Δημάρχους Περιστερίου Α. Παχατουρίδη και Ιλίου Ν. Ζενέτο. 

Συγκεκριμένα στον Δήμο Περιστερίου θα παραδοθούν συνολικά 1000 κάδοι ανακύκλωσης και στον Δήμο Ιλίου 200 κάδοι. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφέρειας και των Δήμων θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε δημοτικά και δημόσια κτίρια των περιοχών καθώς και στα δημοτικά σχολεία.

Ο Γ. Πατούλης κατά την παράδοση του υλικού επισήμανε ότι βασικός στόχος της Περιφέρειας είναι να επιτευχθεί μία νέα αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική και τόνισε ότι μέσα από τέτοιες ενέργειες μπορεί να γίνει η ανακύκλωση καθημερινή πράξη ευθύνης.

Δήλωση Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη

«Μέσα από τέτοιες συνέργειες στην Αυτοδιοίκηση, δημιουργούνται οι βάσεις για την αλλαγή φιλοσοφίας και την ενδυνάμωση του κινήματος της ανακύκλωσης. Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα στο Δυτικό τομέα της Αττικής για να παραδώσω στους Δήμους Περιστερίου και Ιλίου κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης.

Τόσο ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, όσο και ο δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος είναι δύο συνάδελφοι με γνώση και οι παρεμβάσεις στους στα θέματα ανακύκλωσης έχουν ήδη απτά αποτελέσματα. Είμαι αισιόδοξος ότι πράγματι το 2020, παρά τις δυσκολίες και όσα αντιμετωπίσαμε θα είναι η χρονιά της ανακύκλωσης για την Αττική μας. Σκοπός μας είναι   να μπορέσουμε μέσα από την ανακύκλωση να βοηθήσουμε το περιβάλλον και κατ’ επέκταση να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών μας.

Θα συνεργαστούμε στενά προκειμένου η Αττική να σταματήσει να είναι δακτυλοδεικτούμενη για την κακή διαχείριση των στερεών αποβλήτων.  Η Αττική μπορεί να γίνει Περιφέρεια πρότυπο μέσα από την σωστή διαχείριση και την ανακύκλωση».

Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης:

«Ο Δήμος Περιστερίου είναι μια πόλη καθαρή, λαμπερή και πράσινη, προς όφελος των κατοίκων του και του περιβάλλοντος. Σήμερα ξεκινάει μια σημαντική περιβαλλοντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, την οποία στηρίζει ο Δήμος Περιστερίου. Ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης είχε υποσχεθεί ότι η ανακύκλωση θα είναι μια από τις προτεραιότητές του. Περιφέρεια Αττικής και Δήμος Περιστερίου περνάμε σε μια νέα εποχή.

Υλοποιούμε μια δράση ανακύκλωσης, ξεκινώντας από τα παιδιά. Προχωράμε στην τοποθέτηση νέων σύγχρονων κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης στα σχολικά συγκροτήματα, καθώς και στα δημοτικά και δημόσια κτίρια, με στόχο να αυξήσουμε την ανακύκλωση.  Καλούμε όλους τους δημότες, φίλους και επισκέπτες του Δήμου να συμβάλλουν, ώστε το Περιστέρι να αποτελέσει το συμβόλαιο υπεύθυνης και βιώσιμης ανάπτυξης με μας και τις επόμενες γενιές».

Δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος

 

«Καλωσορίζουμε σήμερα τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη σε μία εξαιρετική πρωτοβουλία. Θέλω να σημειώσω  ότι από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Σήμερα ήρθε και μας παρέδωσε κάδους ανακύκλωσης, ανταποδοτικής ανακύκλωσης για χαρτί πλαστικό μέταλλο που θα τοποθετηθούν σε δημόσια κτίρια σε σχολεία και στη συνέχεια θα το επεκτείνουμε. Πιστεύω ότι η διαχείριση απορριμμάτων θα ανοίξει ένα καλό δρόμο και πολύ σύντομα θα φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο Περιφερειάρχη και η καλή συνεργασία μας είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί».

Στην παράδοση των κάδων παρέστησαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και εντεταλμένοι Μ. Ζέρβα και Χ. Αλεξανδράτος, η Μαίρη Τσιώτα Μάρκου Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής στο Περιστέρι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου Β. Λώλος, ο Π. Λύκος Αντιδήμαρχος οικιστικής Ανάπτυξης Περιστερίου,  ο Γ. Χαραλαμπόπουλος Πρόεδρος του Δ.Σ. Ιλίου, Α. Αλεβίζου, Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Π. Μηλιώνη, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Δ. Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, Γ. Φερεντίνος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Α. Τσιμόγιαννης. Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Γ. Φραγκάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Δια Βίου Μάθησης Φ. Μαρκόπουλος.

 

 

Επισυνάπτονται οι σχετικές φωτογραφίες