Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

Έργο υπογειοποίησης σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια - Φωτογραφίες 4 Οκτωβρίου

04-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Προχώρησαν αρκετά οι εργασίες, από τότε που είχαμε τελευταία φορά δημοσιεύσει φωτογραφίες στις 2/5/20, από το έργο της υπογειοποίησης των...

Υπογειοποίηση γραμμών στα Σεπόλια - Δυό χρόνια «εργασιών» για να έχει καλυφθεί μόλις το 0,9% του έργου

25-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Απογοητευτική είναι η κατάσταση με το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια. Ποιός έχει την ευθύνη για το...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Σε ποιόν θα κόψει κλήση η δημοτική αστυνομία γι αυτό το πεζοδρόμιο;

02-10-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πολύ καλά κάνει η δημοτική αστυνομία και κόβει κλήση σε όποιον παρκάρει σε πεζοδρόμιο. Αλλά γι αυτό το πεζοδρόμιο σε...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Γ. Πατούλης: «Η ανακύκλωση μπορεί και πρέπει να γίνει τρόπος ζωής. Περιφέρεια και Δήμοι συνεργαζόμαστε στενά για να γίνει η Αττική πρότυπη Περιφέρεια διαχείρισης στερεών αποβλήτων»

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνεχίζοντας και σήμερα δυναμικά την εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωση 2020 επισκέφθηκε τον Δήμο Αμαρουσίου και τον Δήμο Πεντέλης προκειμένου να παραδώσει απορριμματοφόρα, εξοπλισμό για τη συλλογή βιοαποβλήτων, καθώς και κάδους εσωτερικού χώρου ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών. Η δράση θα συνεχιστεί απρόσκοπτα μέχρι την τελική επίτευξη του στόχου να γίνει η Αττική πρότυπη Περιφέρεια διαχείρισης στερεών αποβλήτων».

Το σημερινό οδοιπορικό ξεκίνησε από τον Δήμο Αμαρουσίου στον οποίο ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούληςείχετην ευκαιρία να συνομιλήσει με συναδέλφους και στελέχη που συνεργαζόταν για χρόνια ως Δήμαρχος της πόλης. Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη, παρέδωσε στον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου ένα απορριμματοφόρο συλλογής καφέ κάδων, 40 από τους 200 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων που θα δοθούν συνολικά και 40 κάδους εσωτερικού χώρου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Στην παραλαβή του εξοπλισμού παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σ. Σταθούλης, Ε. Κατσιγιάννης, Β. Κάββαλος, Γ. Νικολαράκος, ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Σμυρνής, η Γ.Γ. του Ν. Γκοτσοπούλου καιη εντεταλμένη Δημοσίων Σχέσεων Ρ. Χαλιώτη.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του υλικού αφού επισήμανε ότι χαίρεται που βρίσκεται σε ένα οικείο και γνώριμο περιβάλλον με στελέχη που έχει συνεργαστεί δημιουργικά όλα αυτά τα χρόνια, τόνισε ότι ως Περιφερειάρχης Αττικής βρίσκεται στο πλευρό του Δημάρχου και για να μπορέσει να συνεχιστεί το σημαντικό έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια.

«Είναι σαφές ότι ο Δήμος Αμαρουσίου είναι πρότυπο σε πολλές λειτουργίες και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα αξιοποιήσει στο έπακρον και το πρόγραμμα της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των υλικών. Σήμερα, παραδώσαμε στο Δήμο Αμαρουσίου σύγχρονα εργαλεία ανακύκλωσης. Θα πρέπει πολίτες και δημοτική αρχή να δημιουργήσουν μια συμμαχία ευθύνης ώστε με τη δική μας συμβολή σε εξοπλισμό να γίνει η ανακύκλωση τρόπος ζωής. Πρόκειται για ένα ζήτημα που σχετίζεται με την προστασία του περιβάλλοντος και τη ζωή των παιδιών μας. Είμαι σίγουρος πως ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα κάνει τα πάντα για να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αφού καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη στον Δήμο υπογράμμισε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα με την παράδοση αυτών των σύγχρονων εργαλείων για την εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης στην πόλη μας και την αξιοποίηση των ειδών ανακύκλωσης. Σε πολλούς τομείς ο Δήμος Αμαρουσίου όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει πρωτοπορήσει. Θέλουμε και φιλοδοξούμε να είμαστε πρωτοπόροι και στον τομέα της ανακύκλωσης. Θέλουμε η ανακύκλωση να γίνει τρόπος ζωής, καθώς έχει να κάνει με τη ζωή των παιδιών μας, με το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας γενικότερα. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα αξιοποιήσουμε όλες τις δράσεις που σχετίζονται με την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο και στελέχη του δήμου για μια σειρά από θέματα που αφορούν έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Αττικής. Όπως τονίστηκε προτεραιότητα θα έχουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας , ομβρίων και γενικότερα έργα που σχετίζονται με την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης.                                                  

Δήμος Πεντέλης

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Αττικής μετέβη στην Πεντέλη προκειμένου να παραδώσει εξοπλισμό βιοαποβλήτων στην Δήμαρχο Δ. Κεχαγιά. Συγκεκριμένα παρέδωσε ένα ειδικό απορριμματοφόρο και 80 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων. Στην παράδοση του υλικού παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Β. Σιώμος και οι αντιδήμαρχοι Α. Κοσμοπούλου και Π. Ηλιόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε την Δήμαρχο κ. Κεχαγιά για τη συνεργασία και επισήμανε ότι είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι στην προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια Αττικής εδώ στην Πεντέλη έχει βρει μία καλή σύμμαχο. «Όλοι μαζί θα καταφέρουμε μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης να μεταβούμε στην επόμενη μέρα. Για ένα καλύτερο περιβάλλον, για μία καλύτερη ζωή. Συνεχίζουμε και θα πάμε μέχρι τέλους. Στόχος μας είναι να γίνει η Περιφέρεια Αττικής πρότυπη περιφέρεια διαχείρισης στερεών αποβλήτων».

Από την πλευρά της η Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά το κ. Πατούλη για τον εξοπλισμό που τους παραδίδεται και επισήμανε: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που παραλαμβάνουμε ένα σύγχρονο εξοπλισμό και ξεκινάμε δυναμικά με τη συνδρομή της Περιφέρειας την συλλογή των βιοαποβλήτων. Είμαστε ένας Δήμος που έχει ξεκινήσει από την αρχή της θητείας μας να παλεύει για αυτό και καθημερινά καταφέρνουμε να σημειώνουμε πρόοδο. Στην προσπάθεια μας αυτή θα έχουμε ισχυρούς συμμάχους τους πολίτες αλλά και τους καταστηματάρχες οι οποίοι θα στηρίξουν πρώτοι από όλους αυτή την πρωτοβουλία. Θέλουμε να μειώσουμε τα απορρίμματα μας. Θέλουμε να πάμε σε ένα άλλο ρυθμό διαχείρισης και θα το πετύχουμε. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη τον οποίο έχουμε δίπλα μας».

Να σημειωθεί ότι η σχετική δράση διανομής εξοπλισμού πραγματοποιείται από την Περιφέρεια στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφέρειας και των Δήμων οι εσωτερικοί κάδοι ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε δημοτικά και δημόσια κτίρια των περιοχών καθώς και στα σχολεία.

 

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"