Γ. Πατούλης: Εστιάζουμε στην προάσπιση της υγείας των πολιτών και ενισχύουμε τα μέτρα πρόληψης σε όλες τις υπηρεσίες μας στην Περιφέρεια Αττικής

Μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και με απόφαση των χωρικών αντιπεριφερειαρχών, αναστέλλεται η διενέργεια των εξετάσεων (θεωρητικού και πρακτικού τύπου), για την αδειοδότηση των τεχνικών επαγγελμάτων για όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η αναστολή θα ισχύσει για τις επόμενες 15 ημέρες, ήτοι από την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 έως και την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020.

Η σχετική απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης, αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του Sars-Cov-2 (κορωνοϊός) και λόγω του μειωμένου προσωπικού. Ήδη ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων της Περιφέρειας κάνει χρήση της 15ημερης άδειας λόγω τέκνων.

Οι επαγγελματικές ειδικότητες σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο είναι μεταξύ άλλων, Τεχνικοί Υδραυλικοί, Τεχνικοί Ψυκτικοί, Τεχνικοί Μηχανικών Εγκαταστάσεων, Οξυγονοκολλητές, Ηλεκτροσυγκολλητές, Ηλεκτρολόγοι, Χειριστές Μηχανημάτων έργου, κ.α.   

Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Εστιάζουμε στην προάσπιση της υγείας των πολιτών και ενισχύουμε τα μέτρα πρόληψης σε όλες τις υπηρεσίες μας στην Περιφέρεια Αττικής. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε με ψυχραιμία στην εθνική προσπάθεια αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού».