Γ. Πατούλης: «Θωρακίζουμε τους συμπολίτες μας που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο.  Η προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού αποτελεί βασική προτεραιότητα της Αυτοδιοίκησης και της Κεντρικής Διοίκησης»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής χαιρετίζει με ικανοποίηση την άμεση ανταπόκριση των συναρμόδιων Υπουργείων στο αίτημα που είχε διατυπωθεί από τις 15 Μαρτίου 2020 από την Περιφέρεια Αττικής, για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) η οποία θέτει σε εφαρμογή τη πρόβλεψη του άρθρου 25 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και επεκτείνει το εύρος των δικαιούχων ευπαθών ομάδων άδειας ειδικού σκοπού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την έκδοση ΚΥΑ στην οποία  προσδιορίζονται οι επιπλέον δικαιούχοι της άδειας ειδικού σκοπού. Στην κατηγορία “ευπαθείς ομάδες”, εκτός από τους καρκινοπαθείς και όσους έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, συμπεριλαμβάνονται εκτός από τις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη και οι συμπολίτες μας οι οποίοι, αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα όπως καρδιαγγειακά, σακχαρώδη διαβήτη, αναπνευστικά ή πρόκειται για άτομα με ανοσοκαταστολή. Η άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων Υπουργείων επιβεβαιώνει στην πράξη ότι Κεντρική Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση συνεργάζονται συστηματικά για την θωράκιση των πολιτών από κινδύνους όπως ο κορωνοϊός. Η προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού αποτελεί βασική προτεραιότητα όλων μας».

Ζακ
(22/09)-ANAKATA