Οι ΚΟΕΣ πρόκειται να παρουσιαστούν στο πλαίσιο εκδήλωσης αύριο Τρίτη 12 Μαΐου και ώρα 11.45 στο Ζάππειο Μέγαρο

 

Γ. Πατούλης «Στόχος μας είναι να συνδράμουμε και να ενισχύσουμε, με εξειδικευμένο τρόπο, την εθνική προσπάθεια για τη θωράκιση της χώρας απέναντι στην επιδημία»

 

ekpaidΗ εκπαίδευση του εξειδικευμένου προσωπικού, που θα επανδρώσει τις Κινητές Oμάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Προέδρου του, Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Επιχειρησιακού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.


Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 26 άτομα ιατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που θα συνεργαστούν για το σημαντικό αυτό εγχείρημα.
Το αντικείμενο της εκπαίδευσης περιλάμβανε διαδικασίες όπως, η λήψη δείγματος ρινοφάρυγγα, η  διαδικασία ένδυσης και απένδυσης κ.τ.λ. Συζητήθηκε επίσης η διαδικασία τυχαιοποιημένης επιλογής δειγμάτων, με βάση το στρατηγικό επιδημιολογικό σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, ΕΡΜΗΣ.
Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, ο Γ. Πατούλης, δήλωσε τα εξής:

«Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση του προσωπικού που θα στελεχώσει τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) βάση του επιχειρησιακού σχεδίου ΕΡΜΗΣ της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ. Η εξειδικευμένη ομάδα ιατρών και νοσηλευτών που θα εργαστεί στο σημαντικό αυτό εγχείρημα αποτελεί πρότυπο για Ελλάδα και την Ευρώπη. Θα συνεργαστούμε με τον ΕΟΔΥ για τη θωράκιση της χώρας και την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε και να ενισχύσουμε, με εξειδικευμένο τρόπο, την εθνική προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη προάσπιση της υγείας των πολιτών».

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ πρόκειται να παρουσιάσουν τις Κινητές Ομάδες ιατρών και νοσηλευτών που θα διενεργούν δειγματοληψίες κατ΄ οίκον,

αύριο Τρίτη 12 Μαίου και ώρα 11.45 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας, θα υπογράψουν Σύμφωνο το οποίο θα επικυρώνει τη συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και ΙΣΑ με τον ΕΟΔΥ.