Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Έργο υπογειοποίησης σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια - Φωτογραφίες 4 Οκτωβρίου

04-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Προχώρησαν αρκετά οι εργασίες, από τότε που είχαμε τελευταία φορά δημοσιεύσει φωτογραφίες στις 2/5/20, από το έργο της υπογειοποίησης των...

Και πάλι για το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στα Σεπόλια - Απάντηση σε ερωτήματα - Πως φτιάχτηκε και ποιοί το συντηρούν;

01-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Στην προηγούμενη αναφορά μας σε αυτόν τον θαυμάσιο χώρο που βρίσκεται στην γειτονιά μας, το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής με...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Σε ποιόν θα κόψει κλήση η δημοτική αστυνομία γι αυτό το πεζοδρόμιο;

02-10-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πολύ καλά κάνει η δημοτική αστυνομία και κόβει κλήση σε όποιον παρκάρει σε πεζοδρόμιο. Αλλά γι αυτό το πεζοδρόμιο σε...

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

16-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Κινηματογράφος, κρατημένος κι αυτός στην μνήμη των κατοίκων των Σεπολίων, βρίσκονταν στην καρδιά της γειτονιάς, στην οδό Δυρραχίου. Δεν είχε...

 

5 Αλήθειες στην παραπολιτική παραπληροφόρηση για το διαγωνισμό των 25.000 γευμάτων της Περιφέρειας Αττικής

 

Ολοκληρώθηκε χθες η διαγωνιστική διαδικασία που υλοποίησε η Περιφέρεια Αττικής ενόψει των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού,  με αντικείμενο την παροχή δωρεάν γευμάτων σε 25.000 πολίτες σε όλους τους Δήμους του Λεκανοπεδίου, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την προσήλωση της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής στη διαφάνεια και την πιστή εφαρμογή των νόμων και διαψεύδει περίτρανα όσους επιχειρούν με μια σειρά από αναληθή δημοσιεύματα κι αναρτήσεις, να παραποιούν απροκάλυπτα την αλήθεια και να αποκρύπτουν τις διαφανείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού.

Στη συστηματική παραπολιτική παραπληροφόρηση και συκοφάντηση της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, που εκπορεύεται από συγκεκριμένα πρόσωπα και εξυπηρετεί γνωστά συμφέροντα, απαντάμε με πέντε αλήθειες.

  • Αλήθεια πρώτη, επιλέξαμε την πιο διαφανή διαγωνιστική διαδικασία και δεν κάναμε απευθείας ανάθεση σε κανέναν επιχειρηματία.

Σύμφωνα με την από 20-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η Περιφέρεια Αττικής θα μπορούσε να καλέσει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την ανάθεση των γευμάτων, καλώντας όποιες εταιρείες αυτή έκρινε ότι θα μπορούσαν να παρέχουν το καλύτερο φαγητό. Αντί αυτού, και προς προάσπιση της διαφάνειας και του υγιούς ανταγωνισμού, επέλεξε να αναρτήσει δημόσια πρόσκληση σε μειοδοτική διαδικασία, η οποία έλαβε ευρεία δημοσιότητα μέσω του ιστότοπου της Περιφέρειας, ώστε να συμμετέχουν στο διαγωνισμό όλες οι ενδιαφερόμενες εταιρείες. Περαιτέρω, η προμήθεια χωρίστηκε σε οκτώ διακριτά τμήματα, ανά γεωγραφική ενότητα της Περιφέρειας, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και μικρότερες εταιρείες. Αποτέλεσμα ήταν να καταθέσουν προσφορά 11 εταιρείες, μεταξύ των οποίων και οι μεγαλύτερες του κλάδου.

 

  • Αλήθεια δεύτερη, η αξιολόγηση και κατακύρωση του διαγωνισμού έγινε με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων.

 

Μετά την κατάθεση των προσφορών των 11 εταιρειών, ακολούθησε ομόφωνο Πρακτικό της τριμελούς Επιτροπής Αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, το οποίο εξέτασε τις διευκρινίσεις των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και εισηγήθηκε την κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού στους μειοδότες, ανά γεωγραφική ενότητα. Εν συνεχεία, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, με ΟΜΟΦΩΝΗ πάλι απόφασή της, την οποία στήριξαν όλες οι παρατάξεις, αποφάσισε την κατακύρωση του κάθε τμήματος του διαγωνισμού στον αντίστοιχο μειοδότη. Με αυτόν τον αδιάβλητο τρόπο εξασφαλίζεται απόλυτα η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα.

  • Αλήθεια τρίτη, διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα των γευμάτων που παρέχονται στους συμπολίτες μας.

Με την ίδια απόφαση, διασφαλίζεται  ότι οι εταιρείες που θα παρέχουν τα γεύματα, θα ελέγχονται εξονυχιστικά για την τήρηση υψηλών ποιοτικών standards, προς εξασφάλιση ποιοτικής σίτισης των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη.

  • Αλήθεια τέταρτη, δεν δόθηκαν τα γεύματα στην εταιρία «SalasCatering», αλλά σε τέσσερις διαφορετικούς αναδόχους

Είναι παντελώς παραπολιτικά ψευδές ότι η διαδικασία ευνόησε μια συγκεκριμένη εταιρία, τη «SalasCatering», στην οποία κάποιοι ισχυρίζονται ότι "πήγαν όλα τα γεύματα". Η αλήθεια είναι  ότι η εν λόγω εταιρεία αναδείχθηκε μειοδότης μόνο σε ένα από τα οκτώ κομμάτια του διαγωνισμού ( που αφορά το Δυτικό Τομέα), το οποίο και θα υλοποιήσει. Στα υπόλοιπα τμήματα αναδείχθηκαν ανάδοχοι τρεις άλλες εταιρείες, με αποκλειστικό κριτήριο, πάντα, τη χαμηλότερη τιμή, αλλά και το ποιοτικό κριτήριο. Ουσιαστικά από το διαγωνισμό προέκυψαν τέσσερις κι όχι ένας ανάδοχος, όπως ψευδώς αναφέρουν οι λάτρεις της "παραπολιτικής παραπληροφόρησης". 

  • Αλήθεια πέμπτη, δεν υπήρξε καμία απολύτως παρέμβαση από πουθενά, για την επιλογή των αναδόχων

Είναι παντελώς αναληθής κάθε αναφορά σε δήθεν παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας. Πρώτον γιατί ποτέ δεν συνέβησαν ( η αναφορά σε δήθεν παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, ανάγεται στη σφαίρα της φαντασίας ) και δεύτερον, γιατί δεν θα γίνονταν ανεκτές από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Από όσο ψηλά κι αν προέρχονταν. και δεν χρήζουν περαιτέρω απάντησης.

Τέλος, επισημαίνουμε  ότι στη διαδικασία για τα γεύματα των ευπαθών ομάδων για το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή του Πάσχα, η οποία ολοκληρώθηκε γρηγορότερα λόγω του κατεπείγοντος, αναδείχθηκαν ανάδοχοι δύο άλλες εταιρείες, που δεν περιλαμβάνονται μεταξύ των τεσσάρων που πήραν τα τμήματα του μεγάλου διαγωνισμού των 25.000 μερίδων.

Δηλαδή, συνολικά έχουμε ΕΞΙ (6) διαφορετικές εταιρείες έχουν αναλάβει, με απολύτως διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες, το έργο της σίτισης των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας εν μέσω πανδημίας του κορωνοιού.

Παιχνίδια με τις ανάγκες των συνανθρώπων μας δεν παίζουμε.

Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν με αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι δεν υπήρξε ποτέ από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και τα αρμόδια υπηρεσιακά της όργανα, καμία ευνοϊκή μεταχείριση οποιασδήποτε εταιρείας. Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης μικροπολιτικά παιχνίδια με την ανάγκη των ευπαθών ομάδων πολιτών δεν παίζει. Το αποδεικνύουν τόσο οι διαδικασίες που εφάρμοσε στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, όσο και οι δεκάδες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει  στο διάστημα της υγειονομικής κρίσης. 

Οφείλουν λοιπόν όσοι το τελευταίο διάστημα επιχείρησαν με συκοφαντικό τρόπο να αμαυρώσουν την προσπάθεια αυτή, να αποκαταστήσουν άμεσα την αλήθεια. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβεβαιώσουν ότι δεν υπηρετούν τη δημοσιογραφική αλήθεια και δεοντολογία, αλλά  προφανώς άλλες σκοπιμότητες.

 
 
 
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"