Στις πρωτόγνωρες συνθήκες υγειονομικής κρίσης που ταλαιπωρεί εδώ και βδομάδες τη χώρα και την κοινωνία μας, κανένας δεν έχει δικαίωμα να διαδίδει ψέματα που δημιουργούν άγχος κι ανασφάλεια.

Γι’ αυτό και χαρακτηρίζουμε απαράδεκτη την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής,  σχετικά με τις προδιαγραφές των αντισηπτικών που προμηθευθήκαμε πρόσφατα, για να καλύψουμε τις έκτακτες ανάγκες μας λόγω της πανδημίας και να προστατεύσουμε την υγεία των εργαζομένων μας. H διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν παίζει παιχνίδια με την υγεία των εργαζομένων.

Θα περιμέναμε τις κρίσιμες αυτές ώρες σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Κι όχι λαϊκισμό και ακατάσχετη κινδυνολογία από ανθρώπους μάλιστα, που υπηρετούν ως εργαζόμενοι στην Περιφέρεια και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όσοι ισχυρίζονται ότι τα αντισηπτικά που προμηθεύθηκε η Περιφέρεια Αττικής τις προηγούμενες μέρες είναι αμφιβόλου ποιότητας και δεν πληρούν τις προδιαγραφές που θέτει ο ΕΟΦ και οι αρμόδιες κρατικές αρχές, λένε ψέματα.

Η αλήθεια είναι ότι

  • Τασυγκεκριμένα αντισηπτικά είναι και πιστοποιημένα και πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές, οι οποίες μας κατατέθηκαν από τον προμηθευτή.
  • Παράγονται στη χώρα μας και δεν είναι εισαγόμενα κι αμφιβόλου ποιότητας.
  • Παραλήφθηκαν σε επαρκή ποσότητα, παρά την τεράστια έλλειψη που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες και κόστισαν ελάχιστα, περίπου 2,5 ευρώ η κάθε συσκευασία των 500ml, καθώς και 0,60 ευρώ η ατομική συσκευασία των 80ml, με 70% οινόπνευμα, όταν στην αγορά το κόστος ξεπερνά τα 17 και τα 5 ευρώ αντίστοιχα αυτή την περίοδο.

Αν το Προεδρείο του Συλλόγου έχει να μας υποδείξει κάποιον άλλον προμηθευτή που μπορεί να μας παραδώσει άμεσα, επαρκή, πιστοποιημένη κι ασφαλή ποσότητα αντισηπτικών και σε τόσο χαμηλό κόστος, είναι καλοδεχούμενη. Μέχρι σήμερα όμως δεν είχαμε καμία τέτοια πρόταση, παρά μόνον ανυπόστατες κατηγορίες περί ακαταλληλότητας των αντισηπτικών που παραλήφθηκαν. Ντροπή!

Επίσης, καλό θα ήταν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που η δημόσια υγεία βρίσκεται σε κρίση, τα μέλη του Προεδρείου να έβαζαν σε δεύτερη μοίρα τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα και να βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της μάχης, ασκώντας το ρόλο για τον οποίο προσελήφθησαν και πληρώνονται από τον απλό φορολογούμενο. Είναι καλοδεχούμενος ο έλεγχος, αρκεί να είναι υπεύθυνος. Αλλά περισσότερο από όλα είναι αναγκαία αυτές τις ώρες η συμμετοχή όλων μας στην κοινή προσπάθεια, για να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση.