Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η αλήθεια για την πολυκατοικία στην Αμβρακίας στα Σεπόλια και το πρόγραμμα ένταξης ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

09-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Πολλά λέγονται στην γειτονιά μας τις τελευταίες μέρες σχετικά με την πολυκατοικία στην Αμβρακίας και την εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Στο 2%(!!!) το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια

19-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 20 Οκτωβρίου είχαμε ενημερώσει ότι στο έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια είχε καλυφθεί το 0,9%, σύμφωνα...

Οι Μύλοι Παινέση στα Σεπόλια και το νερό του Κηφισού

02-01-2021 ΙΣΤΟΡΙΑ

Από τα τέλη του 19ου αιώνα και μέχρι τα μέσα περίπου του 20ου, υπήρχαν αρκετοί μύλοι στην Αθήνα και μερικοί...

Μισή δουλειά στην Καλαμά στα Σεπόλια, μετά το γκρέμισμα της επικίνδυνης μάντρας δίπλα στην είσοδο των σχολείων

14-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Η επικίνδυνη μάντρα στην οδό Καλαμά στα Σεπόλια, που ήταν δίπλα στην είσοδο των σχολείων γκρεμίστηκε (όπως είχαμε γράψει και...

Με τη συμμετοχή πλήθους εθελοντών, τη στήριξη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και πλήθους φορέων, ολοκληρώθηκε σήμερα η διήμερη δράση εθελοντικού καθαρισμού του Πάρκου Σχινιά στο Μαραθώνα η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ.

Πατούλη και σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η διήμερη δράση εθελοντικού καθαρισμού της περιοχής του Πάρκου Σχινιά, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη σε συνεργασία με την ομάδα «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ», τη συμβολή της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, τη συμμετοχή μαθητών σχολείων αλλά και τη στήριξη πλήθους εθελοντών και φορέων.

Σήμερα και αφού προηγήθηκε χθες ο καθαρισμός του πευκοδάσους του Σχινιά, στο επίκεντρό της δράσης, ήταν ο καθαρισμός της παραλία Σχινιά μήκους 6.5 χλμ και παράλληλα η ενημέρωση, με ειδικά φυλλάδια, των λουόμενων, για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας του Πάρκου.

Ειδικότερα οι εθελοντές, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς, απομάκρυναν πλαστικά και διάφορα άλλα απορρίμματα από την παραλία Σχινιά, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εθελοντική Δράση της Περιφέρειας Αττικής. Επίσης συνεργεία του ΕΔΣΝΑ με ειδικά μηχανήματα, όπως βιοτεμαχιστες και φορτωτές θρυμμάτισαν άχρηστα δέντρα, κλαριά και ακολούθως τα μετέφεραν στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης για κομποστοποίηση.

Σημαντική ήταν και η συμβολή της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι συστάθηκε έφιππη ομάδα εθελοντών η οποία πραγματοποιούσε περιπολίες στη παραλία και στο Πάρκο.  

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συμμετοχή των μαθητών γυμνασίου που προσήλθαν στην περιοχή απ΄όλη την Αττική αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ πολύτιμη ήταν και η συμβολή του Ερυθρού Σταυρού για την υποστήριξη στον τομέα των πρώτων βοηθειών.

Γ. Πατούλης: « Η προστασία του περιβάλλοντος είναι καθήκον μας απέναντι στις επόμενες γενιές»

 

Ο κ. Πατούλης, ο οποίος επέβλεψε και συντόνισε τη διήμερη δράση, ευχαρίστησε θερμά τις αρμόδιες αρχές, τις ομάδες εθελοντών και τους μαθητές που συνέβαλλαν καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση της δράσης και υπογράμμισε τη σημασία να υλοποιηθούν μια σειρά από συγκεκριμένα  βήματα που θα εξασφαλίσουν ότι το Πάρκο Σχινιά θα παραμείνει καθαρό και προσβάσιμο στους πολίτες.

Σε δηλώσεις του τόνισε:

«Σήμερα είναι μία μέρα χαράς και ικανοποίησης για όλους μας που συντονίσαμε αυτή τη διήμερη δράση καθαρισμού, μέσα από την οποία αναδείχθηκε η σημασία αξιών όπως η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός, με κοινό παρανομαστή την αγάπη προς το περιβάλλον.

Η αλυσίδα αγάπης και ευαισθητοποίησης που μας ένωσε, μας έδωσε δύναμη και ελπίδα ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε δημιουργικά και όλοι μαζί να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος. Από εδώ τον Σχινιά, μία από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής όπου οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα απαράμιλλο φυσικό κάλλος, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Το στοίχημα μας είναι να κρατάμε καθαρό το περιβάλλον της Αττικής μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε συντονισμένοι, με σχέδιο και όραμα.

Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά τον Διευθυντή του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» Γ. Σπανολιό, όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν αλλά και τους φορείς που στήριξαν ουσιαστικά τη Δράση μας. Συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά για μία καθαρή Αττική. Όλοι μαζί ενωμένοι χτίζουμε μία συμμαχία ευθύνης και προστασίας του περιβάλλοντος. Είναι καθήκον και υποχρέωση μας, απέναντι στις επόμενες γενιές»

 

Στη διήμερη δράση παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, Οικονομικών Ν. Πέππας, Ανατολικής Αττικής Α. Αυγερινός, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) Ν. Χιωτάκης, ο επικεφαλής του «Όλοι μαζί Μπορούμε» του Σκαι Γ. Σπανολιός,  ο Πρόεδρος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιανατολικής Αττικής Γ. Λυριντζής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) Β. Σιώμος, ο Διευθυντής Αστυνομίας ΒΑ Αττικής Π. Κολλιντζάς, ο Αστυνομικός Διοικητής Δ. Κωστής, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής Δ. Παπαδόπουλος, ο Δασάρχης Καπανδριτίου Γ. Ζιάζιαρης, οι αντιδήμαρχοι Μαραθώνα, Χ. Στάμος και Β. Κυπαρίσσης, η σύμβουλος του Περιφερειάρχη  και συντονίστρια της δράσης  Χ. Γαλανοπούλου.

Οι φορείς που «συμμάχησαν» για την προστασία του Πάρκου

Στη δράση καθαρισμού η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό της Περιφέρειας Αττικής, του ΕΔΣΝΑ και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», συμμετείχαν η Δημοτική Οργάνωση Εθελοντών Μαραθώνα, ο ΕΟΑΝ, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ), ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου Σχοινιά, η εθελοντική ομάδα του Συλλόγου Μέριμνας Ανηλίκων και Νέων, η ομάδα εθελοντών του Συλλόγου Ρουμελιωτών ΒΑ Αττικής, Ο Πανελλήνιος Ιππικός Όμιλος,  η κυνηγετική ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος, ο  Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαρουσίου, ο Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοτροφίας, οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, το εθελοντικό Πυροσβεστικό Σώμα Ν. Βουτζάς και η Ram Europe η οποία  βοήθησε στον καθαρισμό του πευκοδάσους με ειδικά μηχανήματα αναρρόφησης. 

Παράλληλα ειδικά οχήματα της Περιφέρειας Αττικής, του ΕΔΣΝΑ, του ΕΟΑΝ, του ΣΠΑΠ και του Δήμου Μαραθώνα συνέβαλλαν στον καθαρισμό, ενώ υπήρχαν ομάδες στελεχών που ενημέρωναν για θέματα ανακύκλωσης και προστασίας του Περιβάλλοντος.

 

 

 

Επισυνάπτονται οι σχετικές φωτογραφίες

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"