Την αποπεράτωση του κτιρίου για τη στέγαση του Πολιτιστικού Κέντρου Ποντίων στον Δήμο Λαυρεωτικής, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με προϋπολογισμό ύψους 799.800 ευρώ (με ΦΠΑ), με στόχο τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη μεταλαμπάδευσή της στις επόμενες γενιές.

Με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης από την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Λαυρεωτικής και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του κτιρίου, επί της οδού Ιατρού Διαμαντοπούλου, το οποίο ανήκει στον Δήμο και έχει παραχωρηθεί στον Σύλλογο Ποντίων Λαυρεωτικής για τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου Ποντίων.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες για την αποπεράτωση του ημιτελούς διώροφου κτιρίου (συνολικής επιφάνειας δόμησης 660,25 τ.μ.) και την κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με έμφαση στην απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία. Το ισόγειο θα περιλαμβάνει είσοδο, την κεντρική αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου, κυλικείο, βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους ενώ στον πρώτο όροφο θα διαμορφωθούν χώροι γραφείων, βιβλιοθήκη, βοηθητικοί χώροι και πατάρι που θα λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος πάνω από την κεντρική αίθουσα.