Γ. Πατούλης: «Με συμμάχους μας τους Δήμους, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα πως δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί  το απαράδεκτο φαινόμενο της αφισορύπανσης στην Αττική»

 

Τη βούληση του  να συμβάλλει έμπρακτα στην προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να σταματήσει η παράνομη ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, διατύπωσε μέσω επιστολής που απέστειλε στον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, ο Δήμος Αχαρνών.

Μετά τη διαπίστωση, κατόπιν αυτοψιών σε πολλά σημεία της Αττικής, ότι διαφημιστές και διαφημιζόμενοι συνεχίζουν να παρανομούν και να αναρτούν διαφημιστικές πινακίδες, ο κ. Πατούλης ζήτησε την παρέμβαση των δημάρχων προκειμένου να προχωρήσουν στην επιβολή προστίμων και κυρώσεων σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται παρανομία.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Αχαρνών Σ. Βρεττός επισημαίνει ότι με αφορμή την κινητοποίηση της Περιφέρειας, η δημοτική αρχή είναι διατεθειμένη να συμβάλλει με συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου οι δημότες να απολαμβάνουν μία καθαρή πόλη.

Σε αυτό το πλαίσιο υπογραμμίζει πως έδωσε εντολή σε όλους τους Αντιδημάρχους και τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Δήμου προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στην αποξήλωση του παράνομου διαφημιστικού υλικού, στην επιβολή προστίμων σε διαφημιζόμενους και διαφημιστές και στην κοινοποίηση προς τον Εισαγγελέα του σχετικού φακέλου, για την επιβολή των νόμιμων κυρώσεων.

Κλείνοντας την επιστολή ο κ. Βρεττός ευχαριστεί τον κ. Πατούλη για τη συνδρομή της Περιφέρειας στην αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, στις περιπτώσεις που οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου δεν έχουν τα μέσα να παρέμβουν.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής χαιρέτισε τη βούληση του Δήμου Αχαρνών να συμβάλλει στην προσπάθεια που γίνεται να παταχθεί το φαινόμενο της αφισορύπανσης στην Αττική, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο Αχαρνών Σ. Βρεττό για τη θετική και άμεση ανταπόκριση του στην έκκληση μας να βάλουμε όλοι μαζί ένα τέλος στο φαινόμενη της παράνομης ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων που ρυπαίνουν το λεκανοπέδιο και προκαλούν κινδύνους στους οδηγούς. Με συμμάχους μας τους Δήμους στέλνουμε ηχηρό μήνυμα πως δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο. Θα συνεχίσουμε μέχρι να γίνει από όλους, κατανοητό».