Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η αλήθεια για την πολυκατοικία στην Αμβρακίας στα Σεπόλια και το πρόγραμμα ένταξης ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

09-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Πολλά λέγονται στην γειτονιά μας τις τελευταίες μέρες σχετικά με την πολυκατοικία στην Αμβρακίας και την εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Στο 2%(!!!) το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια

19-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 20 Οκτωβρίου είχαμε ενημερώσει ότι στο έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια είχε καλυφθεί το 0,9%, σύμφωνα...

Οι Μύλοι Παινέση στα Σεπόλια και το νερό του Κηφισού

02-01-2021 ΙΣΤΟΡΙΑ

Από τα τέλη του 19ου αιώνα και μέχρι τα μέσα περίπου του 20ου, υπήρχαν αρκετοί μύλοι στην Αθήνα και μερικοί...

Μισή δουλειά στην Καλαμά στα Σεπόλια, μετά το γκρέμισμα της επικίνδυνης μάντρας δίπλα στην είσοδο των σχολείων

14-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Η επικίνδυνη μάντρα στην οδό Καλαμά στα Σεπόλια, που ήταν δίπλα στην είσοδο των σχολείων γκρεμίστηκε (όπως είχαμε γράψει και...

 

Για μια ακόμη φορά το Προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής αρνείται να καταλάβει ότι προτεραιότητα της νέας Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που ταλαιπωρούν την καθημερινότητα των πολιτών του Λεκανοπεδίου.

 Στην προσπάθεια αυτή αξιοποιούμε μια σειρά από στελέχη που διαθέτουν γνώσεις κι εμπειρία , ώστε μαζί με τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις. 

Είναι θετικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων μας επιθυμούν να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις, στη δημιουργική επανεκκίνηση της Αττικής.

Μοναδική «παραφωνία» στο νέο αυτό ξεκίνημα εξακολουθεί να παραμένει μια θλιβερή μειοψηφία κάποιων ελαχίστων μελών του Προεδρείου του Συλλόγου Υπαλλήλων, που καλυπτόμενη πίσω από τη συνδικαλιστική της ιδιότητα, την οποία αντιλαμβάνονται ως προσωπικό προνόμιο κι όχι ως ευθύνη, εξακολουθεί να δαιμονοποιεί το αυτονόητο: την επικοινωνία μεταξύ στελεχών της διοίκησης και υπηρεσιακών παραγόντων , που έχει ως στόχο την επίσπευση του έργου της Περιφέρειας Αττικής.  

Η συγκεκριμένη συνδικαλιστική ηγεσία, υπηρετώντας προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες κι όχι το πραγματικό συμφέρον των εργαζομένων, από τη μια αναδεικνύει ζητήματα που δεν έχουν καμία αξία, όπως το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής επικοινωνίας μεταξύ στελεχών της διοίκησης. Ενώ από την άλλη επιλέγει να αναγάγει σε ζητήματα αιχμής «ξένα» για τους εργαζόμενους θέματα, όπως η ανανέωση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας.

Η κατά τα αλλά επιλεκτικά «λαλίστατη» διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων , ακόμη δεν έχει ζητήσει να συναντηθεί με τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας. 

 

Κι ακόμη δεν μας έχει απαντήσει γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε ευαισθητοποιηθεί  σε μια σειρά από πολύ σοβαρά ζητήματα , όπως : 

• Για την έλλειψη γιατρού εργασίας όλα τα προηγούμενα χρόνια σε μια Περιφέρεια που απασχολεί 2500 εργαζόμενους. 

• Για την απαράδεκτη ταλαιπωρία και αναμονή μηνών περισσότερων από 100.000 πολιτών , που προσπαθούν να ανανεώσουν ή να εκδώσουν δίπλωμα οδήγησης από τις υπηρεσίες μας.

• Για την έλλειψη αδειοδότησης των παιδικών χαρών που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

• Για την ανυπαρξία εδώ και ένα χρόνο ελέγχων στην ποιότητα του πόσιμου και θαλάσσιου ύδατος, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.  

• Για τη χαμηλή απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων, που έχει συνέπειες στην ολοκλήρωση έργων που έχουν ανάγκη οι πολίτες της Αττικής, για να δουν την καθημερινότητά τους να βελτιώνεται. 

 • Για το γεγονός ότι σήμερα μεγάλος αριθμός κτιρίων που στεγάζει υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και εκατοντάδες εργαζόμενους αλλά και πολίτες που εξυπηρετούνται , λειτουργεί χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

• Για την απαράδεκτη λογική να καλεί ο σύλλογος υπαλλήλους σε μαθήματα μουσικής , την ώρα που λειτουργούν οι υπηρεσίες .

Είναι προφανές ότι η Πρόεδρος του Συλλόγου, έχει χάσει την επαφή της με τα όσα συμβαίνουν στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, εξαιτίας της μακροχρόνιας απουσίας της από τη θέση ευθύνης που κατέχει, λόγω της συνδικαλιστικής της ιδιότητας.

Για μια ακόμη λοιπόν φορά, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής καλεί το Προεδρείο του Συλλόγου να συμπεριφερθεί με υπευθυνότητα. 

Τους καλούμε σε ειλικρινή διάλογο και συνεργασία, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. 

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"