Γ. Πατούλης: «Με μεθοδικότητα, στρατηγική και συνέπεια λύνουμε παθογένειες του παρελθόντος έχοντας ως προτεραιότητα την ισότιμη ανάπτυξη και των 66 Δήμων της Αττικής»

paianiΜε πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη λύνεται μία χωροταξική εκκρεμότητα 8 ετών που κρατούσε «ομήρους» 2,5 χιλιάδες ιδιοκτήτες σε περιοχή του Δήμου Παιανίας, οι οποίοι δεν μπορούσαν να διαχειριστούν και να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους.

Ειδικότερα, με απόφαση του κ. Πατούλη επισπευσθήκαν οι σχετικές διαδικασίες και, υπό το συντονισμό του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου χωρικού σχεδιασμού, πολιτικής γης και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας Θ. Κατσιγιάννη σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες,  ολοκληρώθηκε η κύρωση της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης στη δημοτική κοινότητα Γλυκών Νερών «Βόρεια Γειτονιά» του Δήμου Παιανίας.

Τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση σε ένα πρόβλημα που χρόνιζε, εξέφρασε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης κατά τη σημερινή τους συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας, επισημαίνοντας ότι αίρεται το αδιέξοδο για χιλιάδες συμπολίτες μας.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο κ. Θ. Κατσιγιάννης και η Γ. Γραμματέας του Δήμου Παιανίας Φ. Τολούδη.  

Μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αξιοποίηση των περιουσιών των ιδιοκτητών αλλά και για τη δρομολόγηση έργων υποδομής που απαιτούνται για την ανάπτυξη της περιοχής. 

Με αφορμή την υπογραφή κύρωσης της πράξης εφαρμογής στην περιοχή ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε τα εξής:

«Με την υπογραφή της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης στη δημοτική κοινότητα Γλυκών Νερών «Βόρεια Γειτονιά» του Δήμου Παιανίας δίνεται μία ριζική λύση σε μία πολεοδομική εκκρεμότητα χρόνων, που κρατούσε εγκλωβισμένους πολλούς ιδιοκτήτες και στερούσε την περιοχή από τα απαραίτητα αναπτυξιακά έργα που θα αναβάθμιζαν τη ζωή των κατοίκων.

Η Περιφέρεια έχοντας ως προτεραιότητα την ισότιμη ανάπτυξη και των 66 Δήμων της Αττικής, σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της, εστιάζει στην επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο του νόμου και ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της κοινωνίας. Αυτό πράξαμε και τώρα, βγάζοντας από το καθεστώς ομηρείας 2.500 πολίτες. Με μεθοδικότητα, στρατηγική και συνέπεια λύνουμε παθογένειες του παρελθόντος και κάνουμε μία νέα δυναμική αρχή. Πλέον ανοίγει ο δρόμος για έργα υποδομής και δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους. Προτεραιότητά μας είναι και θα είναι η αναβάθμιση της ζωής των πολιτών».