Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας η άμεση αποκατάσταση των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών με στόχο την άμεση ανακούφισή τους»

 

20191126IMG 6702Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο οποίος μετέβη στην πληγείσα περιοχή από τις πρώτες ώρες της καταστροφής και υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλου σε συνεργασία και με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, κλιμάκια της Περιφέρειας βρίσκονται σήμερα για τρίτη ημέρα στην Κινέτα, με στόχο την καταγραφή των ζημιών και την άμεση αποκατάστασή τους.

Στις πρώτες προτεραιότητες είναι η αποκατάσταση της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο, η πρόσβαση των κατοίκων στις κατοικίες, η άντληση υδάτων από την Πυροσβεστική και ακολούθως η καταγραφή των ζημιών από κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής. Να σημειωθεί ότι από τις πρώτες κιόλας ώρες αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε συνεργασία με την ΔΕΔΔΗΕ Κορίνθου.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν στην Κινέτα 28 μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής με τη συμβολή μέσων του Δήμου Μεγαρέων προκειμένου, να συμβάλλουν στη διάνοιξη και τον καθαρισμό των δρόμων. Παράλληλα, βρίσκονται στην περιοχή κλιμάκια της περιφέρειας προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις επιχειρήσεις και σε υποδομές.

Οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν στη γέφυρα Πίκα, εξαιτίας της υπερχείλισης του ρέματος το οποίο είχε καθαριστεί πριν λίγες ημέρες από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής. Στο σημείο, επιχειρούν για να ξεμπλοκάρουν το ρέμα δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, κατόπιν επικοινωνίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Τα τεχνικά κλιμάκια της Περιφέρειας βρίσκονται στην Κινέτα, από τις πρώτες ώρες που σημειώθηκαν οι ζημιές και κινούνται photo kinetaταχύτατα με στόχο την όσο δυνατόν αμεσότερη αποκατάσταση τους. Συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Μεγαρέων και με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ανακουφίσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά τους πολίτες σε μία περιοχή που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη από τις φυσικές καταστροφές. Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητά μας. Θα είμαστε στο πλευρό τους με στόχο την άμεση ανακούφιση τους».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, που από τις πρώτες πρωινές ώρες έστειλε κλιμάκια της Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών και είχε ξεκινήσει η καταγραφή και οριοθέτηση των περιοχών που έχουν πληγεί, τόνισε σε δηλώσεις του ότι:

«Η Πολιτική Προστασία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ήμασταν  σε ετοιμότητα και προσπαθήσαμε από την αρχή να αντιμετωπίσουμε τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Στόχος της Περιφέρειας Αττικής, αμέσως με την αποκατάσταση των ζημιών και η καταγραφή που ξεκίνησε από τις πρώτες ώρες, η δρομολόγηση των αναγκαίων έργων, για την αποτελεσματική θωράκιση της περιοχής. Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε τέτοιες εφιαλτικές στιγμές».