Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας είναι η ουσιαστική και άμεση στήριξη όλων των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη»

 

Η ταχύτερη αποπληρωμή των κουπονιών του προγράμματος στήριξης ευπαθών ομάδων που υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής, μέσω των Λαϊκών Αγορών, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Παναττικής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Δ. Μουλιάτο και τον Πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Πωλητών Λαικών Αγορών Π. Μόσχο.

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τους Προέδρους των Ομοσπονδιών ότι η Οικονομική Επιτροπή υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα, ο οποίος συμμετείχε και στη συνάντηση, ενέκρινε χθες Τρίτη 3 Μαρτίου, την αποπληρωμή του συνόλου των κουπονιών που είχαν κατατεθεί στην Περιφέρεια μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου, ύψους 248.363 ευρώ.

Η απόδοση των χρημάτων προς τις Ομοσπονδίες, προκειμένου να κατανεμηθούν στους δικαιούχους πωλητές, θα γίνει εντός των προσεχών ημερών.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε από τον Περιφερειάρχη ότι οι Ομοσπονδίες οφείλουν να καταθέτουν στην Περιφέρεια τα προς αποπληρωμή κουπόνια, έγκαιρα και όχι με καθυστέρηση 2 μηνών όπως συμβαίνει τώρα.

Παράλληλα ζήτησε από τις Ομοσπονδίες να ακολουθούν τις έγγραφες οδηγίες που τους έχουν αποσταλεί από την αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών της Περιφέρειας, προκειμένου να επιταχύνονται οι διαδικασίες αποπληρωμής προς τους δικαιούχους και να μην υπάρχει η παραμικρή καθυστέρηση στη διαδικασία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε σχετικά: «Προτεραιότητά μας είναι η ουσιαστική και άμεση στήριξη όλων των συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Σε αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες των Πωλητών Λαϊκών Αγορών επιταχύνει τις διαδικασίες αποπληρωμής των κουπονιών των δικαιούχων πωλητών, με στόχο να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος και να μην υπάρχει η παραμικρή καθυστέρηση στην υλοποίησή του. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενεργά δίπλα σε όσους πολίτες έχουν ανάγκη».