Στα εγκαίνια της Art3Age με θέμα «Ζωγραφίζω όπως αναπνέω» - Picasso, της εικαστικής έκθεσης ερασιτεχνών δημιουργών ηλικίας 50 ετών και άνω από Δήμους όλης της Αττικής, έδωσε το παρών χθες η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Η έκθεση πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, με στόχο να δώσει βήμα έκφρασης σε επίδοξους καλλιτέχνες μεγαλύτερης ηλικίας, κυρίως τα μέλη των ΚΑΠΗ Δήμων που παρακολουθούν μαθήματα εικαστικών στις δημοτικές δομές (περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://bit.ly/2I7dOqO). Φέτος συμμετέχουν ΚΑΠΗ από 17 Δήμους.

‘Η έμπνευση δεν έχει ηλικία’

Η Ρένα Δούρου έκανε λόγο για μία σημαντική πρωτοβουλία, ενώ απευθυνόμενη σε όλους όσοι επιλέγουν τη συμμετοχή, ανέφερε age2μεταξύ άλλων: «Μας δίνετε το καλό παράδειγμα. Το μεγάλο μάθημα της ζωής μέσα από την τέχνη, της τέχνης ως τρόπου ζωής, χωρίς όρια ηλικίας. Γιατί η τέχνη είναι έμπνευση. Και η έμπνευση δεν έχει ηλικία. Και όπως έλεγε ο Πικάσο, ‘χρειάζεται πολύς καιρός για να γίνει κάποιος νέος’». «Εσείς με την τέχνη, τα έχετε καταφέρει. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου» υπογράμμισε η ίδια.

Την Περιφερειάρχη συνόδευαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστας Ζαχαριάδης, Γιώργος Μπαλάφας, Αιμιλία Τζίβα καθώς και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Άγγελος Αρσενόπουλος, Δημήτρης Γραμματικάκης και Κατερίνα Μαλακού.