Ρένα Δούρου: Είμαστε στο πλευρό όλων εκείνων που αγωνιούν και αγωνίζονται

 

Τα εγκαίνια του 1ου δημοτικού Παιδικού Σταθμού Αρτέμιδος πραγματοποίησαν, χθες, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου.

“Κοινός μας στόχος είναι να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς στήριξη, καμία οικογένεια χωρίς αρωγή”

open mar«Η Περιφέρεια Αττικής δίνει το παρών, βοηθώντας γονείς και παιδιά» τόνισε η Ρένα Δούρου. «Γιατί ο κοινός μας στόχος είναι να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς στήριξη. Καμία οικογένεια χωρίς αρωγή. Κοινός μας στόχος είναι να δίνουμε μαζί τη μάχη της κοινωνικής συνοχής» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Μια μάχη που περνάει μέσα από τη στήριξη των οικογενειών με μικρά παιδιά. Για να μπορούν οι γονείς να εργάζονται. Για να μπορούν τα παιδιά να μεγαλώνουν σε υγιή περιβάλλοντα. Χωρίς διακρίσεις. Χωρίς αποκλεισμούς. Για τις μάχες αυτές της καθημερινότητας, είμαστε εδώ. Γιατί έτσι καταλαβαίνουμε τη λειτουργία και την αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι καταλαβαίνουμε την άσκηση της διοίκησης. Στο πλευρό όλων εκείνων που αγωνιούν και αγωνίζονται», ανέφερε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης κατά τον χαιρετισμό της.

Η κατασκευή του Παιδικού Σταθμού επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στον Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος, χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Αττικής 2007 - 2013. Παράλληλα ο Παιδικός Σταθμός μετείχε στο πρόγραμμα της εναρμόνισης επαγγελματικής - οικογενειακής ζωής (σχολικά έτη 2017 - 2018 και 2018 - 2019), το οποίο χρηματοδοτείται από τον άξονα προτεραιότητας 9 του ΠΕΠ Αττικής 2014 - 2020.

Την Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννα Τσούπρα καθώς και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι: Ζωή Βαρέλη – Στεφανίδη, Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, Λουκάς Μαργέτης, Γιάννης Μπουλέκος, Ματίνα Πανταζή, Γιώργος Τόκας και Νατάσα Χορτάτου.