Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

Έργο υπογειοποίησης σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια - Φωτογραφίες 4 Οκτωβρίου

04-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Προχώρησαν αρκετά οι εργασίες, από τότε που είχαμε τελευταία φορά δημοσιεύσει φωτογραφίες στις 2/5/20, από το έργο της υπογειοποίησης των...

Υπογειοποίηση γραμμών στα Σεπόλια - Δυό χρόνια «εργασιών» για να έχει καλυφθεί μόλις το 0,9% του έργου

25-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Απογοητευτική είναι η κατάσταση με το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια. Ποιός έχει την ευθύνη για το...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Σε ποιόν θα κόψει κλήση η δημοτική αστυνομία γι αυτό το πεζοδρόμιο;

02-10-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πολύ καλά κάνει η δημοτική αστυνομία και κόβει κλήση σε όποιον παρκάρει σε πεζοδρόμιο. Αλλά γι αυτό το πεζοδρόμιο σε...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

“Να μην περάσει η γραμμή Μητσοτάκη για κομματικό πρόσημο στις αυτοδιοικητικές εκλογές”

«Το κεντρικό πολιτικό διακύβευμα είναι να μην περάσει η γραμμή του κ. Μητσοτάκη για κομματικό πρόσημο στις αυτοδιοικητικές εκλογές», δήλωσε μεταξύ άλλων στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. «Δεν παριστάνω την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική. Έχω ιδεολογικό πρόσημο, και ήμασταν πρωτοπόροι σε μια προοδευτική συμμαχία στην Αυτοδιοίκηση», προσέθεσε η ίδια.

«Εμείς το 2014 βρήκαμε, λόγω των Μνημονίων, μια κοινωνία στο καναβάτσο. Και κινηθήκαμε υπερβατικά, πέρα από τα στενά όρια των αρμοδιοτήτων μας, για να βοηθήσουμε εκείνους που βρίσκονταν στη μεγαλύτερη ανάγκη», σημείωσε η ίδια. Αναφερόμενη στην άσκηση διοίκησης, η Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι: «στην πατρίδα μας πρέπει να αλλάξει και το ηθικό υπόδειγμα άσκησης διοίκησης». «Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε αιρετούς που να σηκώνουν τα μανίκια και να απαντούν εμπράκτως, με το έργο τους. Εμείς από την πρώτη στιγμή δρομολογήσαμε συγκεκριμένες δράσεις για τους πολίτες των περιοχών που επλήγησαν από την εθνική τραγωδία».

Εξηγώντας τη λογική του δημόσιου διαλόγου με τους πολίτες, την περασμένη Τρίτη, υπογράμμισε: «Μπήκα στη λογική της απευθείας και αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας με τους πολίτες, μέσω του debate στο Facebook, ως ανάγκη. Δυστυχώς, την ατζέντα τη βάζουν συμφέροντα που δεν θέλουν ξανά τη Δούρου στην Περιφέρεια, και επικεντρώνουν τη συζήτηση στο Μάτι με ψεύδη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική, η ίδια τόνισε ότι «ζήσαμε ένα ακραίο φαινόμενο». «Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, και πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας». «Στην Περιφέρεια, με μια τραγική διορατικότητα χρηματοδοτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια τους επιχειρησιακούς βραχίονες της Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, χωρίς να είναι στις αρμοδιότητές μας».

Μιλώντας για το πρόγραμμα υποδομών στην Περιφέρεια Αττικής, η Περιφερειάρχης παρατηρεί ότι «με τις… κορδέλες δεν τα πήγα καλά. Μπήκα στη λογική των ουσιαστικών υποδομών. Δηλαδή, σε έργα ουσίας, που δεν έχουν κορδέλες, δεν εγκαινιάζονται, αλλά συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

«Η λογική του πολιτικού κόστους μας έφερε ως εδώ, και φτάσαμε στην εθνική χρεοκοπία. Τα έβαλα με όλους για τη διαχείριση των απορριμμάτων, και με εκείνους που δεν ήθελαν στις παραλίες τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Θα συνεχίσουμε τις κοινωνικές παρεμβάσεις για ευπαθείς ομάδες, με δράσεις που όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν αυτονόητες».

“Απευθύνομαι στους πολίτες για την αποκατάσταση της αλήθειας”

«Το γεγονός ότι, για την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική επέλεξα να σιωπήσω για μεγάλο χρονικό διάστημα, σεβόμενη τους μαυροφορεμένους, δεν ήταν ενοχή, ούτε αδυναμία», είπε, μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, χθες στην εκπομπή της ΕΡΤ “Απευθείας” και τους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη και Κώστα Λασκαράτο.

Η ίδια, αναφερόμενη στον αδιαμεσολάβητο διάλογο με τους πολίτες, επισήμανε ότι «από τη στιγμή που, έστω και ένας συμπολίτης μου θεωρεί ότι το φταίξιμο είναι δικό μου, θα συνεχίσω να απευθύνομαι σε εκείνους, για να αποκαταστήσω την αλήθεια». «Σε μια εθνική τραγωδία σιωπάς. Δεν παίρνεις σβάρνα τα κανάλια, για να κατηγορείς τους αντιπάλους σου και να επιρρίπτεις ευθύνες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι «η πατρίδα μας χρεοκόπησε με νοοτροπίες τύπου… ‘με συμφέρει πολιτικά;’. Έχω αποδείξει με τη διαδρομή μου ότι δεν έχω κάνει βολικές επιλογές, που να με συνέφεραν». «Η διοίκηση της Δύναμης Ζωής επιμένει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτό το πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής, έχουν γίνει αυτά που μας αναλογούν, σε θεσμικό επίπεδο. Όταν όμως έχεις ακραία φαινόμενα κλιματικής αλλαγής, πρέπει να δούμε το θέμα διαφορετικά».

Σχολιάζοντας το θέμα της μετεκλογικής συνεργασίας, υπό το φως της απλής αναλογικής, η Περιφερειάρχης Ρ. Δούρου υπογράμμισε ότι «εμάς δεν μας τρομάζει η σύνθεση και η συνεργασία, και τις επιδιώξαμε από το ξεκίνημα της θητείας μας στη διοίκηση της Περιφέρειας. Παλέψαμε για την απλή αναλογική».

Ερωτηθείσα σχετικά με την πρόσφατη επίθεση κατά της Βουλής, η Ρένα Δούρου παρατήρησε: «να μην καταδικάζουμε αλά καρτ περιστατικά όπως του Ρουβίκωνα. Όταν απειλήθηκε το Ελληνικό Κοινοβούλιο στο παρελθόν από τάγματα εφόδου, η Αξιωματική Αντιπολίτευση σφύριζε αδιάφορα». «Υπάρχει επιμερισμός ευθυνών για το πόσο τοξικό έχει γίνει το τελευταίο διάστημα το κλίμα, με αποτέλεσμα οι 17χρονοι να σκέφτονται να μην προσέλθουν καν στις κάλπες για να ψηφίσουν».

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"