Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η αλήθεια για την πολυκατοικία στην Αμβρακίας στα Σεπόλια και το πρόγραμμα ένταξης ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

09-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Πολλά λέγονται στην γειτονιά μας τις τελευταίες μέρες σχετικά με την πολυκατοικία στην Αμβρακίας και την εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Στο 2%(!!!) το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια

19-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 20 Οκτωβρίου είχαμε ενημερώσει ότι στο έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια είχε καλυφθεί το 0,9%, σύμφωνα...

Οι Μύλοι Παινέση στα Σεπόλια και το νερό του Κηφισού

02-01-2021 ΙΣΤΟΡΙΑ

Από τα τέλη του 19ου αιώνα και μέχρι τα μέσα περίπου του 20ου, υπήρχαν αρκετοί μύλοι στην Αθήνα και μερικοί...

Μισή δουλειά στην Καλαμά στα Σεπόλια, μετά το γκρέμισμα της επικίνδυνης μάντρας δίπλα στην είσοδο των σχολείων

14-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Η επικίνδυνη μάντρα στην οδό Καλαμά στα Σεπόλια, που ήταν δίπλα στην είσοδο των σχολείων γκρεμίστηκε (όπως είχαμε γράψει και...

Η Δ/ση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής εξειδικεύοντας και εφαρμόζοντας τις αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες έχουν ήδη λάβει τη σύμφωνη γνώμη-έγκριση του ΕΟΤ και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τις προγραμματιζόμενες δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής του έτους 2019 ανακοινώνει το παρακάτω αναλυτικό χρονοδιάγραμμα το οποίο ήδη υλοποιείται και χρηματοδοτείται με βάση το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Προβολής 2016-2020.

Ιανουάριος 2019

 • Συμμετοχή στη διεθνή τουριστική έκθεση «Vakantiebeurs» στην Ολλανδία, ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ. (υλοποιήθηκε)
 • Έκτακτη συμμετοχή στη μη αμιγώς τουριστική έκθεση «BridalExpo» στην Αθήνα, μετά από δωρεάν παραχώρηση χώρου περιπτέρου από τους διοργανωτές. (υλοποιήθηκε)

Φεβρουάριος 2019

 • Διοργάνωση ταξιδίου εξοικείωσης, με θέμα: «Βυζαντινές πολιτιστικές διαδρομές και άγνωστοι θησαυροί της Αττικής», με συμμετέχοντες από τις αγορές κυρίως της Ρωσίας και Σερβίας.
 • Συμμετοχή στη διεθνή τουριστική έκθεση «FerieForAlle» στη Δανία, ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Μάρτιος 2019

 • Συμμετοχή στη διεθνή τουριστική έκθεση «ΙΤΒ» στη Γερμανία, ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ.
 • Συμμετοχή στη διεθνή τουριστική έκθεση «ΜΙΤΤ» στη Ρωσία, ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ.
 • Διοργάνωση Roadshow Ιταλίας (σε Μιλάνο και Ρώμη), σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εξωτερικού ΕΟΤ Ιταλίας.
 • Διοργάνωση ταξιδίου εξοικείωσης, με ενδεικτικό θέμα: «Η αυθεντική Αθήνα, οι θησαυροί της Αττικής Γης», στο πλαίσιο του «FVWWorkshop», με συμμετέχοντες από την αγορά της Γερμανίας, κατόπιν και της σχετικής συνεργασίας με την Υπηρεσία Εξωτερικού ΕΟΤ Γερμανίας.

Απρίλιος 2019

 • Διοργάνωση ταξιδίου εξοικείωσης, με θέμα: «Περιηγητικός τουρισμός - Υπαίθριες Δραστηριότητες στη φύση της Αττικής», με συμμετέχοντες από τις αγορές κυρίως της Γερμανίας, Δανίας, Ολλανδίας, Σουηδίας, Αυστρίας.
 • Συμμετοχή στο «GreekTourismWorkshop» στο Κατάρ, το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, και με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.
 • Διοργάνωση ταξιδίου εξοικείωσης, με θέμα: «Πολιτισμός και Γαστρονομία στην Αττική - το Ελληνικό Πάσχα», με συμμετέχοντες από την αγορά των Η.Π.Α.

Μάιος 2019

 • Συμμετοχή στο ναυτικό σαλόνι «EastMedYachtShow» στη Μαρίνα Ζέας.
 • Διοργάνωση ταξιδίου εξοικείωσης, με θέμα: «Θαλάσσιος τουρισμός στην Αττική (NauticalYachtingtrip, κατά τις ημερομηνίες διεξαγωγής του «EastMedYachtShow», με συμμετέχοντες από τις αγορές κυρίως Ηνωμένου Βασιλείου, Σκανδιναβικών χωρών, Ιταλίας, Γαλλίας.
 • Διοργάνωση Roadshow στην Κίνα, σε συνεργασία με την Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού της Κίνας.

 

Ιούνιος 2019

 • Διοργάνωση ταξιδίου εξοικείωσης, με θέμα: «Ταξίδι στα μυθικά Κύθηρα», με συμμετέχοντες από τις αγορές κυρίως των Ευρωπαϊκών χωρών.
 • Διοργάνωση ταξιδίου εξοικείωσης, με θέμα: «Τουρισμός πολυτελείας και γαμήλιος τουρισμός στην Αθήνα-Αττική Ριβιέρα και στον Σαρωνικό», με συμμετέχοντες από τις αγορές κυρίως της Ρωσίας, Σερβίας, Κύπρου και Κίνας.
 • Διοργάνωση Workshop Η.Π.Α. (Νέα Υόρκη), σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εξωτερικού ΕΟΤ Η.Π.Α.

Σεπτέμβριος 2019

 • Διοργάνωση ταξιδίου εξοικείωσης, με θέμα: «Κλασσική Αθήνα: Τρίπτυχο πολιτισμός, γαστρονομία και οίνος», με συμμετέχοντες από την αγορά κυρίως της Κίνας.
 • Διοργάνωση Roadshow Ρωσίας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εξωτερικού ΕΟΤ Ρωσίας και ΚΑΚ.

Οκτώβριος 2019

 • Συμμετοχή στο «TravelTradeAthens» (M.I.C.E.) στην Αθήνα.
 • Διοργάνωση τριών (3) ταξιδίων εξοικείωσης, κατά τις ημερομηνίες διεξαγωγής του «TravelTradeAthens» για τους buyers, σε συνεργασία με το «AthensConvention and Visitors Bureau» (ACVB), με ενδεικτικές θεματικές: «Island Hopping», «Ελευσίνα», «Οινικός τουρισμός», προσαρμοσμένες στις ειδικότερες ανάγκες των buyers.

Νοέμβριος 2019

 • Συμμετοχή στη διεθνή τουριστική έκθεση «WTM» στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ.
 • Συμμετοχή στη διεθνή τουριστική έκθεση «Philoxenia» στη Θεσσαλονίκη.
 • Διοργάνωση ταξιδίου εξοικείωσης για τους buyers της «Philoxenia», σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo, προσαρμοσμένου στις ειδικότερες ανάγκες των buyers.
 • Διοργάνωση ταξιδίου εξοικείωσης, με θέμα: «AthensMarathon-TheAuthentic», σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής & Αργοσαρωνικού.

Δεκέμβριος 2019

 • Διοργάνωση ταξιδίου εξοικείωσης, με θέμα: «Οικογενειακές γιορτινές διακοπές στην Αττική»,με συμμετέχοντες από τις αγορές κυρίως της Ρωσίας, Σερβίας, Πολωνίας.
 • Ο προγραμματισμένος αριθμός συμμετοχών για το έτος 2019 σε press και famtrips ανέρχεται συνολικά σε εκατόν δέκα επτά (117) άτομα.

Από αυτά, περίπου τα εβδομήντα τρία (73) θα προέρχονται από τις παραδοσιακές αγορές-στόχο της Περιφέρειας Αττικής (ενδεικτικά, αναφέρουμε: Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Ελβετία, χώρες Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, Σκανδιναβικές χώρες, κ.ά.), και περίπου τα σαράντα τέσσερα (44) θα προέρχονται από τις μη παραδοσιακές αγορές-στόχο της Περιφέρειας Αττικής (ενδεικτικά, αναφέρουμε: Πολωνία, Ισραήλ, Ρωσία, χώρες Μέσης Ανατολής, Κίνα, Καναδάς, Η.Π.Α., κ.ά.).

Στο πλαίσιο αυτό, καταρτίζονται ήδη προγράμματα από την Π.Α και των συνεργατών καθώς και με την συνδρομή των Υπηρεσιών του ΕΟΤ.

 • Όσον αφορά στον σχεδιασμό και την παραγωγή πάσης φύσεως οπτικοακουστικού υλικού τουριστικής προβολής, και την προμήθεια φωτογραφιών, υπογράφτηκε στις 20/12/2018 η υπ’ αριθμ. 196/2018 σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία με την επωνυμία «STEFICON ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Α.Ε.» (ΑΔΑΜ: 18SYMV004254638 2018-12-21.

Αναλυτικότερα, τα βίντεο που παράγονται αφορούν:  

1) Διάρκειας 3’- 4’ έκαστο, και σε cutversion 1’, θα περιλαμβάνουν:

α) βίντεο μυθοπλασίας (storytelling), που θα απευθύνεται σε όλα τα ηλικιακά κοινά (Intergenerational), και θα παρουσιάζει την Αττική ως Mητροπολιτική Περιφέρεια και ως πολυδιάστατο σύνολο τουριστικών προορισμών,

β) βίντεο μυθοπλασίας (storytelling), που θα παρουσιάζει την Αττική Χερσόνησο ως μοναδικό πολιτιστικό τοπίο,

γ) βίντεο για τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα – Αντικύθηρα (Ιsland hopping),

2) οκτώ (8) θεματικά video, διάρκειας 20’’- 40’’ έκαστο, για τον Θαλάσσιο Τουρισμό, Πολιτισμό-Τέχνη-Διασκέδαση, Γαστρονομία και Οίνο, Θρησκευτικό Τουρισμό, Οικογενειακό Τουρισμό, Περιηγητικές Δραστηριότητες-OutdoorActivities, Τουρισμό Πολυτελείας και Αγορές-Luxury & Shopping, Επαγγελματικό-Συνεδριακό Τουρισμό Business (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions: MICE).

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"