Γ. Πατούλης: Κοινός στόχος Περιφέρειας και Υπουργείου Δικαιοσύνης η διαφάνεια και η δρομολόγηση πολιτικών με κοινωνικό πρόσημο

ph1Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου Δικαιοσύνης σε θέματα όπως η διαφάνεια και η ταχύτητα απόδοσης της δικαιοσύνης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα που αφορά στην κατάργηση του προληπτικού ελέγχου στην Αυτοδιοίκηση, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών.

Όπως επισημάνθηκε από την πλευρά του Περιφερειάρχη «ο προληπτικός έλεγχος αποτελεί εργαλείο διαφάνειας και νομιμότητας, για το λόγο αυτό άλλωστε είναι και αναγκαίος».

Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε αναφορά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια σχετικά με τη δυσκολία πλήρωσης των θέσεων των νομικών συμβούλων, εξαιτίας των γραφειοκρατικών διαδικασιών καθώς και στο φαινόμενο της παράνομης αφισορύπανσης για το οποίο αν κριθεί αναγκαίο θα ζητήσει την συνδρομή της Δικαιοσύνης.

Με αφορμή τη συνάντηση ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τους τρόπους που μπορούμε να οικοδομήσουμε μία συνεργασία, προς όφελος των πολιτών.

Κοινός στόχος Περιφέρειας και Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η διαφάνεια και η δρομολόγηση πολιτικών με κοινωνικό πρόσημο».