Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

Έργο υπογειοποίησης σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια - Φωτογραφίες 4 Οκτωβρίου

04-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Προχώρησαν αρκετά οι εργασίες, από τότε που είχαμε τελευταία φορά δημοσιεύσει φωτογραφίες στις 2/5/20, από το έργο της υπογειοποίησης των...

Υπογειοποίηση γραμμών στα Σεπόλια - Δυό χρόνια «εργασιών» για να έχει καλυφθεί μόλις το 0,9% του έργου

25-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Απογοητευτική είναι η κατάσταση με το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια. Ποιός έχει την ευθύνη για το...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Σε ποιόν θα κόψει κλήση η δημοτική αστυνομία γι αυτό το πεζοδρόμιο;

02-10-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πολύ καλά κάνει η δημοτική αστυνομία και κόβει κλήση σε όποιον παρκάρει σε πεζοδρόμιο. Αλλά γι αυτό το πεζοδρόμιο σε...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

 

Γιώργος Πατούλης: «Επιμένουμε να εξεταστεί η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων της Αττικής και εισηγούμαστε την αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ με την σύμφωνη γνώμη των Δήμων, ενώ παράλληλα εντατικοποιούμε τα μέτρα προστασίας και Πρόληψης σε Γηροκομεία και Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων»

Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένει η Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με στόχο την προάσπιση  της Ασφάλειας της υγείας των εργαζομένων της, της κοινότητας και των ευπαθών ομάδων.

Με συστηματικά βήματα και επιστημονικά καταρτισμένο σχέδιο δράσης, η Περιφέρεια Αττικής εντατικοποιεί την λεπτομερή ενημέρωση και καθοδήγηση όλων των Τομέων και Διευθύνσεών της, αποσκοπώντας στην καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων πρόληψης, την αναχαίτιση της μετάδοσης κρουσμάτων και τη θωράκιση των εργαζομένων, των οικογενειών και του γενικού πληθυσμού της Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης επαναλαμβάνει στην εισήγησή του να εξεταστεί η προληπτική αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων, ώστε να προασπιστεί ο γενικός πληθυσμός, κάθε νοικοκυριό και όλα τα μέλη της κάθε οικογένειας από την ευρεία διασπορά των αναπνευστικών μολύνσεων, η οποία συνήθως παρατηρείται σε περιόδους επιδημιών μέσω του παιδικού πληθυσμού.  

  1. Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής, με εντολή του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη, δίνεται έμφαση στον τρόπο διαχείρισης της Εργασιακής Πρόληψης επ’ αφορμή του κορωνοϊού, με ενημερωτικά φυλλάδια και αφίσες με τις απαραίτητες Οδηγίες για τα μέτρα Προστασίας, καθώς και παροχή αντισηπτικών, χαρτομάντιλα και κάδους απορριμμάτων. Τα φυλλάδια Οδηγιών προς τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Διευθυντές Τμημάτων επικαιροποιούνται διαρκώς, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας στην Ελλάδα και διεθνώς, και τις επιστημονικές υποδείξεις.
  1. Παράλληλα έχει ζητηθεί από τους ιατρούς εργασίας της Περιφέρειας Αττικής να ενταθεί η επαγρύπνηση για την προφύλαξη της υγείας των εργαζομένων και τον έγκαιρο εντοπισμό των όποιων υπόπτων κρουσμάτων. Ειδική σύσταση προς τους ιατρούς εργασίας της Περιφέρειας έγινε από την Διοίκηση της Περιφέρειας να παρέχουν επιπλέον μέτρα προστασίας, σε ομάδες των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, συμβάλλοντας με εργασιακή ευελιξία στον έλεγχο της υγείας τους, στην ομαλή εξέλιξη της λοίμωξης για όσους προσβληθούν από τον κορωνοϊό και στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.
  1. Η Περιφέρεια Αττικής λαμβάνοντας υπόψιν την επαγρύπνηση που απαιτείται για την προάσπιση των ηλικιωμένων, οι οποίοι αποτελούν την ηλικιακή ομάδα υψηλού κινδύνου σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της νόσου του κορωνοϊού, έχει συστήσει προς τα Γηροκομεία και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, αυξημένα μέτρα προστασίας με συστηματική απολύμανση των χώρων, συνεχή υπενθύμιση των συστάσεων για απολύμανση των χεριών, όπως και τον περιορισμό ή και την κατάργηση του επισκεπτηρίου, όπου κρίνεται αναγκαίο, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας .

Για τα ΚΑΠΗ, η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται με τους 66 Δήμους της Αττικής, ως προς την ενημέρωση μέσω οδηγιών για τα μέτρα προστασίας, την αξιολόγηση του κινδύνου για πιθανή απειλή της υγείας του ηλικιωμένου  πληθυσμού, και την ενδεχόμενη αναστολή της λειτουργίας τους με τη σύμφωνη γνώμη των δημάρχων . 

  1. Σε ότι αφορά την απολύμανση σε δημόσιους χώρους, η Περιφέρεια Αττικήςκαταρτίζει στοχευμένο πρόγραμμα και βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των όποιων αναγκών ως προς την μολυσματικότητα των χώρων από τον κορωνοϊό, λαμβάνοντας πάντα αυστηρά υπόψη τις προδιαγραφές και την ασφάλεια του γενικού πληθυσμού ως προς την χρήση των προϊόντων.
  1. Μέσω της Κοινωνικής Πλατφόρμας της Περιφέρειας Αττικής, ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια αποστέλλονται στις Διευθύνσεις των δομών της Περιφέρειας Αττικής, για τους αστέγους, τους ηλικιωμένους, τα άτομα με κινητικές δυσκολίες και τους πολίτες, με λεπτομερείς και επικαιροποιημένες οδηγίες ανά κατηγορία για την διασφάλιση της τήρησης των μέτρων προστασίας και της ενδεδειγμένης επαγρύπνησης για τον εντοπισμό πιθανών υπόπτων κρουσμάτων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε τα εξής:

«Στόχος μας είναι η αναχαίτιση της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού μέσω της εντατικοποίησης των μέτρων προστασίας σε όλο το λεκανοπέδιο, στους δημόσιους χώρους , τους χώρους των δημοσίων Υπηρεσιών της Περιφέρειας καθώς και στις δομές της Περιφέρειας Αττικής που αφορούν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες. 

Με δεδομένη την υποχρέωσή μας ως εποπτεύουσα αρχή να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, με προτεραιότητα εκείνους που παραμένουν αβοήθητοι ή  κινδυνεύουν περισσότερο λόγω του προφίλ της επιδημίας, η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πριν ακόμη την εμφάνιση του  πρώτου κρούσματος στην Αττική, με γνώμονα την μέγιστη αποτελεσματικότητα της Πρόληψης για την επιβράδυνση της επιδημικής έξαρσης. 

Πέραν της επιχειρησιακής αντιμετώπισης με την συνεργασία και τον συντονισμό ων υπηρεσιών μας, η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του Πολίτη και αποσκοπεί στην διαρκή εκπαίδευση του πληθυσμού και των ειδικών ομάδων αυτού ως προς στα μέτρα ατομικής προστασίας, την προσωπική επιτήρηση της υγείας, την έγκαιρη επισήμανση των συμπτωμάτων, και τον καλύτερο συντονισμό με το ιατρικό προσωπικό και τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου για την διάσωση της ζωής των συμπολιτών μας.

Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα υπάρξουν νεότερες οδηγίες, περαιτέρω εντατικοποίηση των μέτρων. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους τους πολίτες».

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"