Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

Έργο υπογειοποίησης σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια - Φωτογραφίες 4 Οκτωβρίου

04-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Προχώρησαν αρκετά οι εργασίες, από τότε που είχαμε τελευταία φορά δημοσιεύσει φωτογραφίες στις 2/5/20, από το έργο της υπογειοποίησης των...

Υπογειοποίηση γραμμών στα Σεπόλια - Δυό χρόνια «εργασιών» για να έχει καλυφθεί μόλις το 0,9% του έργου

25-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Απογοητευτική είναι η κατάσταση με το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια. Ποιός έχει την ευθύνη για το...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Σε ποιόν θα κόψει κλήση η δημοτική αστυνομία γι αυτό το πεζοδρόμιο;

02-10-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πολύ καλά κάνει η δημοτική αστυνομία και κόβει κλήση σε όποιον παρκάρει σε πεζοδρόμιο. Αλλά γι αυτό το πεζοδρόμιο σε...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Γ. Πατούλης: «Τηρούμε τη δέσμευσή μας για μείωση της γραφειοκρατίας και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών - Με καινοτόμες παρεμβάσεις μειώνουμε το χρόνο διεκπεραίωσης υποθέσεων από τέσσερις μήνες σε 15 ημέρες»

Τέλος στη γραφειοκρατία και την πολύωρη αναμονή σε ουρές βάζει η Περιφέρεια Αττικής με την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Εξυπηρέτησης Ψηφιακών Αιτημάτων για θέματα μεταφορών. Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων από το Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη «με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Ψηφιακών Αιτημάτων γίνεται πράξη η δέσμευση που δόθηκε απέναντι στους πολίτες της Αττικής ότι σε σύντομο χρόνο θα υπάρξει θεαματική βελτίωση στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας.  Με τη νέα υπηρεσία θα εξυπηρετούμε καλύτερα και γρηγορότερα τους πολίτες. Δε θα κάνει τρείς μήνες να πάρει το δίπλωμά του ένας πολίτης που απευθύνεται στο ΚΕΠ για να το ανανεώσει, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά δύο εβδομάδες».

 

kepmetaf

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του υφυπουργού Απλούστευσης Διαδικασιών Γ. Γεωργαντά, του Γ.Γ. Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Ν. Σταθόπουλου, του εμπνευστή των ΚΕΠ  και πρώην υπουργού Σ. Μπένου, του συνεχιστή του Πρώην Υφυπουργού Α. Ανδρεουλάκου, Δημάρχων, του Αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών Β. Γιαννακόπουλου,  Αντιπεριφερειαρχών, Περιφερειακών Συμβούλων, Αντιδημάρχων και εκπροσώπων φορέων.

Πώς θα λειτουργεί το ΚΕΠ

Οι πολίτες θα μπορούν πλέον να απευθύνονται στα ΚΕΠ της περιοχής τους. Αυτά με τη σειρά τους  θα ζητούν τα σχετικά έγγραφα από το ΚΕΠ της Περιφέρειας και οι πολίτες σε διάστημα 15 ημερών θα λαμβάνουν απάντηση στο αίτημά τους. Αξίζει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών σήμερα προσέρχονται στις υπηρεσίες της καθημερινά 4.000 περίπου πολίτες. Ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς δε θα χρειάζεται πλέον να ταλαιπωρείται. Σε πρώτη φάση στο σύστημα έχουν ενταχθεί 77 ΚΕΠ, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενταχθούν και τα υπόλοιπα 74 που λειτουργούν στους δήμους που βρίσκονται στην επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής. Αποστολή του ΚΕΠ θα είναι να εξυπηρετεί τους πολίτες για θέματα που αφορούν στην Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και  Επικοινωνιών. (Επισυνάπτεται ο σχετικός κατάλογος με τις 49 ψηφιακές υπηρεσίες).

 

Γ. Πατούλης: «Στόχος μας να καταφέρουμε όλες οι υπηρεσίες μας να προσφέρονται στους πολίτες ψηφιακά και από απόσταση»

 

Στρατηγική απόφαση που «υπηρετεί» απόλυτα τη βούληση της νέας διοίκησης της Περιφέρειας να μειωθεί δραστικά ο χρόνος εξυπηρέτησης των πολιτών σε κρίσιμες υπηρεσίες και να μειωθεί η γραφειοκρατία, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τη δημιουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Ψηφιακών Αιτημάτων για θέματα Μεταφορών.

Στη συνέχεια τόνισε ότι το σχέδιο της νέας διοίκησης στηρίζεται σε δύο πυλώνες, αυτόν της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με στόχο τη ψηφιοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών που προσφέρει η Περιφέρεια στους πολίτες και στον δεύτερο που είναι το μοντέλο διάρθρωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

«Δεν πρέπει να ζήσουμε ξανά καταστάσεις ντροπής, σαν αυτές που βίωσαν πάνω από 90.000 συμπολίτες μας, που περίμεναν επί πολλούς μήνες για να πάρουν ή να ανανεώσουν το δίπλωμά τους. Και επειδή διαχειριστήκαμε με επιτυχία την δυσάρεστη αυτή κατάσταση, με τη βοήθεια και την αμέριστη αρωγή των εργαζομένων μας, τους οποίους θέλω με την ευκαιρία αυτή να τους ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά δημόσια, αποφασίσαμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα», τόνισε.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι μέσα από τη νέα υπηρεσία αφενός θα βελτιωθεί ησχέση συνεργασίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, με τα ΚΕΠ των Δήμων και αφετέρου θα διασφαλιστεί καλύτερος έλεγχος της λειτουργίας των υπηρεσιών μεταφορών της Περιφέρειας.

«Μεγάλος μας στόχος είναι να καταφέρουμε φυσικά όλες μας τις υπηρεσίες να τις προσφέρουμε στους πολίτες ψηφιακά και από απόσταση. Χωρίς να είναι απαραίτητη η προσωπική επαφή του πολίτη με τον υπάλληλο που θα τον εξυπηρετεί. Όπως γίνεται σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου», σημείωσε κλείνοντας.   

Υφυπουργός Απλούστευσης Διαδικασιών Γ. Γεωργαντάς και Γ.Γ. Μεταφορών υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Ν. Σταθόπουλος

 

Τόσο ο υφυπουργός Απλούστευσης Διαδικασιών Γ. Γεωργαντάς, όσο και  Γ.Γ. Μεταφορών υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Ν. Σταθόπουλος, χαιρέτισαν με ικανοποίηση τη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για την λειτουργεία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών, ενώ επισήμαναν την ανάγκη κεντρική διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση να συνεργαστούν δημιουργικά για την μετάβαση της δημόσιας διοίκησης στην ψηφιακή εποχή.

Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και επικοινωνιών Β. Γιαννακόπουλος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλης Γιαννακόπουλος, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του  επισήμανε ότι ως Αντιπεριφερειάρχης συνεργάζεται στενά με τον Περιφερειάρχη με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη στον ευαίσθητο τομέα των μεταφορών.

Στη συνέχεια επισήμανε: «Οι κοινές μας αρχές συνίστανται σε τρείς βασικούς πυλώνες: Στην Οδική Ασφάλεια όπου σύντομα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους 66 Δήμους της Αττικής και των φορέων Εκπαίδευσης. Στη Διαφάνεια παντού με ιδιαίτερη έμφαση στις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης. Στη ψηφιακή αναβάθμιση και ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό των Υπηρεσιών Μεταφορών ώστε να περιοριστούν δραστικά γραφειοκρατικά εμπόδια και φαινόμενα διαφθοράς».

Γενικός Διευθυντής Μεταφορών και επικοινωνιών  Η. Δόλγυρας

Ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών και επικοινωνιών Η. Δόλγυρας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του επισήμανε ότι «μετά από 20 χρόνια ζωής του θεσμού των ΚΕΠ η Περιφέρεια παρεμβαίνει σήμερα και δίνει νέα αξία και υπόσταση στη λειτουργία τους.

Μέσω του ΚΕΠ της Περιφέρειας συγκεντρώνονται τα αιτήματα  που υποβάλλονται ψηφιακά από τους πολίτες σε ένα σημείο με στόχο τον καλύτερο έλεγχο της ανταπόκρισης των υπηρεσιών και της άμεσης εξυπηρέτησης του πολίτη. «Φιλοδοξούμε σύντομα ηλεκτρονικά να διεκπεραιώνεται το μεγαλύτερο μέρος των υποθέσεων των πολιτών για θέματα μεταφορών.  Στόχος μας να μειώσουμε στο ελάχιστο και στο απολύτως αναγκαίο τη φυσική παρουσία των πολιτών στις υπηρεσίες».

 

Σταύρος Μπένος -Απόστολος Ανδρεουλάκος

Τέλος το  λόγο έλαβαν για σύντομο χαιρετισμό ο εμπνευστής των ΚΕΠ  και πρώην υπουργός Σ. Μπένος και ο συνεχιστής του, andreoulΠρώην Υφυπουργός  Α. Ανδρεουλάκος. Όπως επισήμαναν η επιμονή του να υλοποιηθεί το όραμα λειτουργίας των ΚΕΠ επιβεβαιώνεται καθημερινά καθώς χιλιάδες πολίτες απαλλάχθηκαν από την γραφειοκρατία και την αναμονή σε ουρές. Επίσης υπογράμμισαν ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι σταδιακά μειώνονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και επιτυγχάνεται η απευθείας ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Παρόντες

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο πρώην υπουργός και Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς, ο Ν. Ζενέτος Δήμαρχος Ιλίου, ο Ν. Μπάμπαλος, Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, ο Γ. Κωνσταντέλλος Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Β. Ζορμπάς Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, ο Κ. Ζαχαριάδης βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο Σ. Θεοδωρόπουλος εκπρόσωπος βουλευτή Δ. Βαγενά, οι Αντιπεριφερειάρχες, Γ. Δημόπουλος, Λ. Κεφαλογιάννη, Β. Γιαννακόπουλος, Δ. Νάνου, Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, Μ. Κουρή, Θ. Βαθιώτης,  ο Χ. Πετράκης αντιδήμαρχος Παπάγου- Χολαργού, ο Π. Ιωάννου  αντιδήμαρχος Πεύκης, ο Α. Παπαϊωάννου  γενικός γραμματέας Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, ο Χ. Μπονάτσος αντιδήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και δημοτικός σύμβουλος Γ. Μπρούλιας, ο πρώην Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μ. Kαρπέτας, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι, Σ. Μελάς, Γ. Αγγελόπουλος, Ε. Μπαρμπαγιάννη, Χ. Αλεξανδράτος, Φ. Καλογήρου, η Γενική Διευθύντρια εσωτερικής λειτουργίας Γ. Προκοπιάδου, ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών – Η. Δόλγυρας, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Ι. Σελίμης, οι σύμβουλοι του Περιφερειάρχη Χ. Γαλανοπούλου, Κ. Λογοθέτης και Ε. Ματσούκης καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

 

 

 

Εκτός από τον κατάλογο με τις 49 Ψηφιακές Υπηρεσίες, επισυνάπτεται και το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"