Με θετικά μηνύματα ολοκληρώθηκε χθες η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Οίνων - Ποτών «PROWEIN 2018» που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2018 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
Η «PROWEIN», η οποία αποτελεί σημαντική διοργάνωση για τον κλάδο, συγκέντρωσε 6.800 εκθέτες και πάνω από 58.000 εμπορικούς επισκέπτες. Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε στην έκθεση στο εθνικό περίπτερο που επιμελήθηκε ως φορέας εξωστρέφειας η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) και σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής και Αλιείας.
Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής φιλοξένησε οινοπαραγωγούς από την Ανατολική και τη Δυτική Αττική που εκπροσώπησαν με τον καλύτερο τρόπο το εμβληματικό προϊόν της Αττικής, τον Αττικό Αμπελώνα και τις ποικιλίες του. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο περίπτερό της έγιναν αρκετές εμπορικές συμφωνίες καθώς και γόνιμες συναντήσεις. Μεταξύ άλλων, επισκέπτες από τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Τσεχία, τη Μολδαβία εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τους Αττικούς οίνους.
Με στόχο την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των κρασιών της Αττικής στο διεθνές περιβάλλον, η Περιφέρεια μετείχε σε παράλληλες εκδηλώσεις όπως τα Meininger awards και η εκδήλωση προβολής του ελληνικού οίνου που επιμελήθηκε το Enterprise Greece, διοργανώσεις που συγκέντρωσαν εκατοντάδες ενδιαφερόμενους του κλάδου.
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"