Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δ.

Λιγνάδη

Γ. Πατούλης: «Με όχημα συνεργασίες με φορείς κύρους όπως το Εθνικό Θέατρο, στοχεύουμε να αναδείξουμε τις ιστορικές μας ρίζες, το πολιτιστικό κεφάλαιο της Αττικής μας, δημιουργώντας μία υπεραξία η οποία θα είναι σημαντική παρακαταθήκη και για τις επόμενες γενιές»

20200108photo lignadis 1Συνάντηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δ. Λιγνάδη πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση μετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων Χ. Ρώμας.

Ο κ. Λιγνάδης εξήρε την αυτοδιοικητική πορεία και το έργο του κ. Πατούλη, υπογραμμίζοντας τη σημασία να υπάρχει ένας ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Θεάτρου.

Προς αυτή την κατεύθυνση συνηγόρησε απόλυτα ο Περιφερειάρχης επισημαίνοντας πως μία γόνιμη και δημιουργική συνεργασία της Περιφέρειας με έναν εμβληματικό θεσμό όπως είναι το Εθνικό Θέατρο, υπό τη διεύθυνση μάλιστα του κ. Λιγνάδη ενός ανθρώπου με αναγνωρισμένο καλλιτεχνικό κύρος, όπως ανέφερε, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της Αττικής.

Κατά τη συζήτηση εξετάστηκαν οι τρόποι έναρξης μίας συνεργασίας, με έμφαση και στον εκπαιδευτικό ρόλο του Εθνικού Θεάτρου, πέρα από τον αμιγώς πολιτιστικό.

20200108photo lignadis 2«Προτεραιότητά μας είναι να εστιάσουμε στην ενίσχυση της ιστορικής και πολιτιστικής συνείδησης των πολιτών» επισήμανε ο κ. Πατούλης και σημείωσε κατά τη συζήτηση: «Αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία ανθρώπων του πνεύματος όπως είναι ο κ. Λιγνάδης και με όχημα συνεργασίες με φορείς κύρους όπως το Εθνικό Θέατρο, στοχεύουμε να αναδείξουμε τις ιστορικές μας ρίζες, το πολιτιστικό κεφάλαιο της Αττικής μας, δημιουργώντας μία υπεραξία η οποία θα είναι σημαντική παρακαταθήκη και για τις επόμενες γενιές. Επιπλέον μέσα από ωφέλιμες συνέργειες ψυχαγωγικού και κυρίως εκπαιδευτικού χαρακτήρα, σκοπός μας είναι να τονώσουμε το brandname της Αττικής, προκειμένου να συμβάλουμε ώστε να γίνει πιο ελκυστικός προορισμός».

Κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης συμφωνήθηκε να συζητηθούν συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση και κατόπιν να επεξεργαστούν και να προχωρήσει η δρομολόγησή τους.