Συνεδρίασε την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

1.Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Ολοκλήρωση μελετών κλειστού γυμναστηρίου Αίγινας», συνολικού προϋπολογισμού 99.927,02 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

2.Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγκιστρίου για το έργο: «Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων οικισμού Μετόχι». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος εγκρίθηκε ομόφωνα.

3.Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου τροποποίησης – παράτασης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νέας Σμύρνης για την υλοποίηση του έργου με τίτλο:«Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Κολυμβητηρίου» του Δήμου Νέας Σμύρνης. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καπάταης εγκρίθηκε ομόφωνα.

4.Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης - παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων για το έργο: «Κατασκευή αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων και συνδέσεων των ακινήτων στη 2η και 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αλεξίου εγκρίθηκε ομόφωνα.

5.Έγκριση σκοπιμότητας ένταξης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του έργου με τίτλο «Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής», το οποίο περιλαμβάνει τα παρακάτω υποέργα:

  1. «Διευθέτηση του ρέματος Ποδονίφτη απο τη γέφυρα της Οδού Χαλκίδος έως τη γέφυρα της Οδού Εράτωνος»
  2. «Αντιπλημμυρική Προστασία Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας – Έργα Ενίσχυσης Υφιστάμενου Συλλεκτήρα Σ7»
  3. «Κατασκευή Έργων Αποχέτευσης Ομβρίων Λεκάνης Απορροής Οδού Υγείας στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, Δήμος Παπάγου – Χολαργού»
  4. «Κατασκευή Αντιπλημμυρικού Οδού Κανάρη, Δήμος Αλίμου»

Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

6.Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Άγιος Κοσμάς για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός- Συντήρηση Εθνικού Κλειστού Γυμναστήριου Πειραιά "Πέτρος Καπαγέρωφ"», συνολικού προϋπολογισμού 8.500.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

7.Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης - παράτασης προγραμματικής σύμβασης με τίτλο:«Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής στην περιοχή του Δήμου Περάματος», μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης εγκρίθηκε ομόφωνα.

8.Διόρθωση της υπ’ αριθμ. 39/2019 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σχετικά με «Τροποποίηση της υπ΄ αρίθμ. 318/2018 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ως προς τον ορισμό των εκκαθαριστών της αστικής εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Συμβουλευτικός Σταθμός Καταπολέμησης Ναρκωτικών του ΝομούΠειραιώς» και διακριτικό τίτλο “ΟΔΥΣΣΕΑΣ”». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

9.Λήψη απόφασης για την έγκριση της προκήρυξης χορήγησης αδειών επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης εγκρίθηκε ομόφωνα.

10.Λήψη απόφασης για την έγκριση της προκήρυξης κενών θέσεων λαϊκών αγορών για επαγγελματίες πωλητές που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές λιγότερες από πέντε μέρες εβδομαδιαίως. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης εγκρίθηκε ομόφωνα.

11.Έγκριση ένταξης πολύτεκνων οικογενειών και νεφροπαθών τελικού σταδίου στο πρόγραμμα «Διάθεση ειδών λαϊκών αγορών σε ευπαθείς ομάδες» έτους 2019 και κατανομής κουπονιών. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης εγκρίθηκε ομόφωνα.

12.Έγκριση λήψης μέτρων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο δεξιό παράπλευρο (SR) της ΝΕΟ Αθηνών Λαμίας στον κόμβο Αγίου Στεφάνου στα πλαίσια του έργου: «Βελτίωση – Ανακατασκευή οδικών τμημάτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο του άξονα ΠΑΘΕ της Περιφέρειας Αττικής». Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

13.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας και Έργων Ομβρίων περιοχής Ν. Μάκρης Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

14.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την αλλαγή χρήσης υφιστάμενου συγκροτήματος αποθηκών σε χώρους γραφείων, αποκατάσταση/ανακαίνιση διατηρητέου κτίσματος, ανακαίνιση υφιστάμενου κτηρίου & ανέγερση νέου 7/οροφου κτηρίου με 2 υπόγεια στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς, με φορέα τηνPIRAEUS PORT PLAZA 2 Α.Ε. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

 • Τέλος, υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία κείμενο ψηφίσματος με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
 • Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος, όπως και όλες οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

  http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=30586:6i-synedriasi-p-s-2019&catid=123&Itemid=98

   

  data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"