Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η αλήθεια για την πολυκατοικία στην Αμβρακίας στα Σεπόλια και το πρόγραμμα ένταξης ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

09-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Πολλά λέγονται στην γειτονιά μας τις τελευταίες μέρες σχετικά με την πολυκατοικία στην Αμβρακίας και την εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Στο 2%(!!!) το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια

19-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 20 Οκτωβρίου είχαμε ενημερώσει ότι στο έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια είχε καλυφθεί το 0,9%, σύμφωνα...

Οι Μύλοι Παινέση στα Σεπόλια και το νερό του Κηφισού

02-01-2021 ΙΣΤΟΡΙΑ

Από τα τέλη του 19ου αιώνα και μέχρι τα μέσα περίπου του 20ου, υπήρχαν αρκετοί μύλοι στην Αθήνα και μερικοί...

Μισή δουλειά στην Καλαμά στα Σεπόλια, μετά το γκρέμισμα της επικίνδυνης μάντρας δίπλα στην είσοδο των σχολείων

14-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Η επικίνδυνη μάντρα στην οδό Καλαμά στα Σεπόλια, που ήταν δίπλα στην είσοδο των σχολείων γκρεμίστηκε (όπως είχαμε γράψει και...

Συνεδρίασε την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

1.Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Ολοκλήρωση μελετών κλειστού γυμναστηρίου Αίγινας», συνολικού προϋπολογισμού 99.927,02 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την επιτροπή παρακολούθησης.

2.Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγκιστρίου για το έργο: «Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων οικισμού Μετόχι». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος εγκρίθηκε ομόφωνα.

3.Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου τροποποίησης – παράτασης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νέας Σμύρνης για την υλοποίηση του έργου με τίτλο:«Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Κολυμβητηρίου» του Δήμου Νέας Σμύρνης. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καπάταης εγκρίθηκε ομόφωνα.

4.Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης - παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων για το έργο: «Κατασκευή αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων και συνδέσεων των ακινήτων στη 2η και 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αλεξίου εγκρίθηκε ομόφωνα.

5.Έγκριση σκοπιμότητας ένταξης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του έργου με τίτλο «Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής», το οποίο περιλαμβάνει τα παρακάτω υποέργα:

  1. «Διευθέτηση του ρέματος Ποδονίφτη απο τη γέφυρα της Οδού Χαλκίδος έως τη γέφυρα της Οδού Εράτωνος»
  2. «Αντιπλημμυρική Προστασία Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας – Έργα Ενίσχυσης Υφιστάμενου Συλλεκτήρα Σ7»
  3. «Κατασκευή Έργων Αποχέτευσης Ομβρίων Λεκάνης Απορροής Οδού Υγείας στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, Δήμος Παπάγου – Χολαργού»
  4. «Κατασκευή Αντιπλημμυρικού Οδού Κανάρη, Δήμος Αλίμου»

Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

6.Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Άγιος Κοσμάς για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός- Συντήρηση Εθνικού Κλειστού Γυμναστήριου Πειραιά "Πέτρος Καπαγέρωφ"», συνολικού προϋπολογισμού 8.500.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

7.Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης - παράτασης προγραμματικής σύμβασης με τίτλο:«Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής στην περιοχή του Δήμου Περάματος», μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης εγκρίθηκε ομόφωνα.

8.Διόρθωση της υπ’ αριθμ. 39/2019 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σχετικά με «Τροποποίηση της υπ΄ αρίθμ. 318/2018 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ως προς τον ορισμό των εκκαθαριστών της αστικής εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Συμβουλευτικός Σταθμός Καταπολέμησης Ναρκωτικών του ΝομούΠειραιώς» και διακριτικό τίτλο “ΟΔΥΣΣΕΑΣ”». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

9.Λήψη απόφασης για την έγκριση της προκήρυξης χορήγησης αδειών επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης εγκρίθηκε ομόφωνα.

10.Λήψη απόφασης για την έγκριση της προκήρυξης κενών θέσεων λαϊκών αγορών για επαγγελματίες πωλητές που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές λιγότερες από πέντε μέρες εβδομαδιαίως. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης εγκρίθηκε ομόφωνα.

11.Έγκριση ένταξης πολύτεκνων οικογενειών και νεφροπαθών τελικού σταδίου στο πρόγραμμα «Διάθεση ειδών λαϊκών αγορών σε ευπαθείς ομάδες» έτους 2019 και κατανομής κουπονιών. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης εγκρίθηκε ομόφωνα.

12.Έγκριση λήψης μέτρων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο δεξιό παράπλευρο (SR) της ΝΕΟ Αθηνών Λαμίας στον κόμβο Αγίου Στεφάνου στα πλαίσια του έργου: «Βελτίωση – Ανακατασκευή οδικών τμημάτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο του άξονα ΠΑΘΕ της Περιφέρειας Αττικής». Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

13.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας και Έργων Ομβρίων περιοχής Ν. Μάκρης Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

14.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την αλλαγή χρήσης υφιστάμενου συγκροτήματος αποθηκών σε χώρους γραφείων, αποκατάσταση/ανακαίνιση διατηρητέου κτίσματος, ανακαίνιση υφιστάμενου κτηρίου & ανέγερση νέου 7/οροφου κτηρίου με 2 υπόγεια στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς, με φορέα τηνPIRAEUS PORT PLAZA 2 Α.Ε. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

 • Τέλος, υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία κείμενο ψηφίσματος με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
 • Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος, όπως και όλες οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

  http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=30586:6i-synedriasi-p-s-2019&catid=123&Itemid=98

   

  data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"