Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Έργο υπογειοποίησης σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια - Φωτογραφίες 4 Οκτωβρίου

04-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Προχώρησαν αρκετά οι εργασίες, από τότε που είχαμε τελευταία φορά δημοσιεύσει φωτογραφίες στις 2/5/20, από το έργο της υπογειοποίησης των...

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Υπογειοποίηση γραμμών στα Σεπόλια - Δυό χρόνια «εργασιών» για να έχει καλυφθεί μόλις το 0,9% του έργου

25-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Απογοητευτική είναι η κατάσταση με το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια. Ποιός έχει την ευθύνη για το...

Σε ποιόν θα κόψει κλήση η δημοτική αστυνομία γι αυτό το πεζοδρόμιο;

02-10-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πολύ καλά κάνει η δημοτική αστυνομία και κόβει κλήση σε όποιον παρκάρει σε πεζοδρόμιο. Αλλά γι αυτό το πεζοδρόμιο σε...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

powered by social2s

 

Συνεδρίασε την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ζωγράφου για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Κατασκευή 2ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στην οδό Γαλήνης του Δήμου Ζωγράφου», συνολικού προϋπολογισμού 1.463.200,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ερμ. Κυπριανίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης - παράτασης υπογεγραμμένης προγραμματικής σύμβασης για τη σύνταξη μελέτης με τίτλο: «Μελέτη και προετοιμασία φακέλου για την επισκευή – συντήρηση – αναπαλαίωση κτιρίου στην οδό Αγ. Φιλοθέης αρ. 19 που θα στεγάσει την ποιμαντική εκπαίδευση», μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ερμ. Κυπριανίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 3. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνος για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Αναβάθμιση σχολικών κτιρίων Δήμου Μαραθώνος» συνολικού προϋπολογισμού 771.500,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου εγκρίθηκε ομόφωνα.
 4. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κηφισιάς για την κατασκευή του έργουμε τίτλο: «Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας Δήμου Κηφισιάς», συνολικού προϋπολογισμού 120.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Καραμέρου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 5. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ύδρας για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Μελέτες αντιμετώπισης κατολισθήσεων στην Ύδρα», συνολικού προϋπολογισμού 69.962,21 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Χατζηπέρου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 6. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κυθήρων για την κατασκευή του έργου με τίτλο:«Κατασκευή αναπλάσεων και συμπληρωματικών εργασιών οδικού δικτύου Ν. Κυθήρων (Τοιχείο Αγ. Πελαγίας)» συνολικού προϋπολογισμού 100.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Χατζηπέρου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 7. Έγκριση σύναψης και όρων 4ης τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το έργο: «Αποκάλυψη και ανάδειξη της οχύρωσης της αρχαίας πόλης του Πειραιά», συνολικού προϋπολογισμού 250.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Γαβρίλη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 8. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Νοτιοδυτικά Κρήτης» και «Δυτικά Κρήτης». Το θέμα που εισηγήθηκε αρνητικά ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη δραστηριότητα αποθήκευσης αποβλήτων συσσωρευτών μολύβδου – οξέως (Pb – οξέος) και νικελίου – καδμίου (Ni – Cd) και ηλεκτρικών στηλών, αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) και μη επικίνδυνων αποβλήτων της εταιρείας ΟΙΚΟ-ΚΥΚΛΙΟΣ Α.Β.Ε.Ε., επί της Λεωφ. Τατοϊου 349,στη θέση «Μονομάτι» του Δήμου Αχαρνών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που αφορά στη δραστηριότητα με τίτλο «Λειτουργία Υπόγειου Χώρου Αποθήκευσης Επικίνδυνων Στερεών Αποβλήτων στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο ΛαυρίοΖ». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την τροποποίηση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων για το εργοστάσιο ανακύκλωσης συσσωρευτών και παραγωγής δευτερόχυτου μολύβδου της εταιρείας Ι. ΧΟΥΜΑΣ Α.Ε.Β.Ε., στον Ασπρόπυργο στο 19ο χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου (θέση ‘Λαχίδια Τούρκου ή Βαμβακιά’). Το θέμα αποσύρθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τη συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκαν και δύο θέματα Εκτός Ημερήσιας Διάταξης.

ΘΕΜΑ 1ο ΕΗΔ: Λήψη απόφασης σχετικά με τη μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων της Περιφέρειας Αττικής.

Περίληψη απόφασης: Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε να αιτηθεί την κατάργηση των ελάχιστων χιλιομετρικών αποστάσεων και εν γένει κάθε περιορισμού, για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες, με δημόσια σύμβαση υπηρεσιών, όπως τέθηκαν με την υπ’ αριθμ. 50025/19-9-2018 (ΦΕΚ 4217/τ.Β’/26-9-2018) Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση.

ΘΕΜΑ 2ο ΕΗΔ:Συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στην επανέναρξη των εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών.

Περίληψη απόφασης: Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε να αιτηθεί : α) την καταβολή της αποζημίωσης στους εξεταστές υποψήφιων οδηγών που διενήργησαν εξετάσεις εκτός ωραρίου εργασίας από 1-5-2018 μέχρι σήμερα, β) την άμεση νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της ισχύος της μεταβατικής διάταξης για την παροχή του έργου των εξεταστών υποψηφίων οδηγών εκτός ωραρίου εργασίας, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης, θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=29466:37i-synedriasi-p-s-2018&catid=123&Itemid=98

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"