Συνεδρίασε την Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

  1. 1.Επικύρωση πρακτικών της 15ης, 16ης, 17ης, 18ης ,19ης και 20ης Συνεδρίασης έτους 2018 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κ. Θ. Σχινάς εγκρίθηκε ομόφωνα.
  2. 2.Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ωρωπού για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Έργα οδοποιίας για την ολοκλήρωση του έργου: Δίκτυο αγωγών ομβρίων στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου Δήμου Ωρωπού», συνολικού προϋπολογισμού 2.497.360,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  3. 3.Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά (Ε.Α.Ν.Π.) «ΜΕΤΑΞΑ» και της Ανώνυμης Εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές» (Κτ.Υπ. Α.Ε.) για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ενεργειακή αναβάθμιση στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά ΜΕΤΑΞΑ, Α΄ ΦΑΣΗ: Ανακατασκευή δικτύων και εξοπλισμού ειδικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας – διανομής νερού και αποχέτευσης», συνολικού προϋπολογισμού 2.480.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  4. 4.Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Α.Σ.Δ.Α. και του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβάλλοντος και Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» για την υλοποίηση της προμήθειας – τοποθέτησης για το έργο με τίτλο: «Εγκατάσταση αυτόνομων φωτοβολταϊκών σωμάτων φωτισμού στο πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού 249.860,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα αποσύρθηκε.
  5. 5.Έγκριση σκοπιμότητας για την υλοποίηση δράσεων στήριξης δύο ευπαθών ομάδων πληθυσμού της Περιφέρειας Αττικής (πολύτεκνων οικογενειών και νεφροπαθών τελικού σταδίου), μέσω του προγράμματος «Διάθεση ειδών λαϊκών αγορών σε ευπαθείς ομάδες». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  6. 6.Αντικατάσταση Περιφερειακής Συμβούλου στο Συμβούλιο Ελέγχου της ΕΡΤ. Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Ε. Αποστολάκη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  7. 7.Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) για το νέο γενικό σχεδιασμό της Μαρίνας Βουλιαγμένης η οποία βρίσκεται επί της νοτιοανατολικής ακτής της χερσονήσου του Λαιμού Βουλιαγμένης, στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  8. 8.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου Μονάδα παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος με την επωνυμία “ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΕΤΟΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.”, ιδιοκτησίας της εταιρείας “ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΕΤΟΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.”, που βρίσκεται επί της οδού Καραμπίνη 8 στην περιοχή Γούβα –Μπατσί (εντός βιοτεχνικού πάρκου και εντός λατομικής ζώνης του ΓΠΣ Σαλαμίνας) του Δήμου Σαλαμίνας, Ν. Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  9. 9.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη δραστηριότητα αποθήκευσης επικινδύνων αποβλήτων, αποθήκευσης, συσκευασίας και τυποποίησης χημικών προϊόντων, προσωρινής αποθήκευσης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων και γενικών ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών της εταιρείας ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΟΥΚ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε. στη θέση “Πηγάδι Τζαβερδέλλα” στη Δ.Ε. Άνω Λιοσίων Δήμου Φυλής Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  10. 10.Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή υπαλλήλου της Περιφέρειας Αττικής στο σεμινάριο με τίτλο :«International Seminar on Roads, Bridges and Tunnels: Challenges and Innovation», το οποίο διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από 09-11-2018 έως 15-11-2018, στη Θεσσαλονίκη. Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Σαπουνά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης, θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=29062:34i-synedriasi-p-s-2018&catid=123&Itemid=98

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"