Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

Έργο υπογειοποίησης σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια - Φωτογραφίες 4 Οκτωβρίου

04-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Προχώρησαν αρκετά οι εργασίες, από τότε που είχαμε τελευταία φορά δημοσιεύσει φωτογραφίες στις 2/5/20, από το έργο της υπογειοποίησης των...

Υπογειοποίηση γραμμών στα Σεπόλια - Δυό χρόνια «εργασιών» για να έχει καλυφθεί μόλις το 0,9% του έργου

25-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Απογοητευτική είναι η κατάσταση με το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια. Ποιός έχει την ευθύνη για το...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Σε ποιόν θα κόψει κλήση η δημοτική αστυνομία γι αυτό το πεζοδρόμιο;

02-10-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πολύ καλά κάνει η δημοτική αστυνομία και κόβει κλήση σε όποιον παρκάρει σε πεζοδρόμιο. Αλλά γι αυτό το πεζοδρόμιο σε...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

 

Συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

1.Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

2.Έγκριση προγράμματος δράσεων προβολής και προώθησης προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2020. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Κοσμόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

3.Λήψη απόφασης για κατάρτιση υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ. της Περιφέρειας Αττικής με αξιοποίηση του Προγράμματος Λ.Α.Ε.Κ. 0,24% του ΟΑΕΔ.. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Βλάχος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

4.Συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης Αττικής κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 178 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α΄/2010) όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 105 του Ν.4555/2018 (ΦΕΚ 133/Α΄/2018). Η εισήγηση του Προέδρου του Π.Σ. κ. Χ. Θεοδωρόπουλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

5.Γνωμοδότηση επί της αξιοποίησης αγροτικού ακινήτου που βρίσκεται στην Κοινότητα Κρυονερίου του Δήμου Διονύσου, στο δημόσιο κτήμα Δεκελείας (Τατοϊου) νομού Αττικής με παραχώρηση της χρήσης του έναντι τιμήματος κατόπιν δημοπρασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4061/2012, όπως ισχύουν. Το Σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου καταψήφισε την εισήγηση, κατά πλειοψηφία.

6.Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής στην Ειδική Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το θέμα αποσύρθηκε.

7.Ορισμός νέων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σε Κοινές Επιτροπές Παρακολούθησης Προγραμματικών Συμβάσεων Περιφέρειας Αττικής. Η εισήγηση της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου κ. Ε. Κοσμίδη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

8.Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας για την κατασκευή της ύδρευσης στα πλαίσια του έργου: «Βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνση της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θηβών στο τμήμα Μάνδρα – Οινόη (από την χ.θ. 0+000 έως χ.θ. 5+085,61) και αποκατάσταση των φθορών της υφιστάμενης Π.Ε.Ο. στο τμήμα από Νέα Ζωή Μάνδρας έως Αγία Σωτήρα από χ.θ. 5+500 έως χ.θ. 9+000». Η εισήγηση της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου κ. Ε. Κοσμίδη εγκρίθηκε ομόφωνα.

9.Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή της Γενικής Διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής στο Επιστημονικό Συνέδριο για Αιρετούς, Τεχνοκράτες & Στελέχη Οικονομικής Διοίκησης ΟΤΑ: «Χρηματο – Οικονομική Διοίκηση & Διαχείριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Η εισήγηση της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου κ. Ε. Κοσμίδη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

10.Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή υπαλλήλου της Περιφέρειας Αττικής στο «InternationalSeminarRoads, BridgesandTunnels», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 06 έως 09 Νοεμβρίου και διοργανώνεται από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η εισήγηση της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου κ. Ε. Κοσμίδη εγκρίθηκε ομόφωνα.

11.Λήψη απόφασης για την παράταση ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων στη Δ.Κ. Αγίων Αναργύρων. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Λεωτσάκος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

12.Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την ημερίδα του Συλλόγου Ατόμων με Διαβήτη Σαλαμίνας με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής υπό την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας, του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος και της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ. Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη εγκρίθηκε ομόφωνα.

13.Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών στο Συνέδριο – Forum που διοργανώνει η ΟTS στις 7 – 9 Νοεμβρίου 2019. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Βλάχος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

14.Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή υπαλλήλου του Αυτοτελούς Γραφείου Διεθνών Θεμάτων στη 2η Διεθνή Έκθεση της Κίνας στη Σαγκάη (CIIE 2019). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θ. Κουτσογιαννόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

15.Έγκριση σκοπιμότητας δαπάνης για τις ημερήσιες αποζημιώσεις της τριμελούς αντιπροσωπείας που θα υποστηρίξει τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Sial Middle East 2019». Το θέμα που εισηγήθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Α. Μπαρμπαγιάννη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

16.Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τις ημερήσιες αποζημιώσεις της τριμελούς αντιπροσωπείας που θα υποστηρίξει τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Eco Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2019». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Βλάχος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

17.Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Χαλανδρίου. Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Λ. Κεφαλογιάννη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

18.Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Γλυφάδας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Συντήρηση και αναβάθμιση αθλητικών χώρων», συνολικού προϋπολογισμού 810.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Δ. Νάνου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

19.Λήψη απόφασης για την παράταση ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων στο Δήμο Κηφισιάς. Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Λ. Κεφαλογιάννη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Όλες οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"