Συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

1.Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

2.Έγκριση προγράμματος δράσεων προβολής και προώθησης προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2020. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Κοσμόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

3.Λήψη απόφασης για κατάρτιση υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ. της Περιφέρειας Αττικής με αξιοποίηση του Προγράμματος Λ.Α.Ε.Κ. 0,24% του ΟΑΕΔ.. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Βλάχος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

4.Συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης Αττικής κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 178 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α΄/2010) όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 105 του Ν.4555/2018 (ΦΕΚ 133/Α΄/2018). Η εισήγηση του Προέδρου του Π.Σ. κ. Χ. Θεοδωρόπουλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

5.Γνωμοδότηση επί της αξιοποίησης αγροτικού ακινήτου που βρίσκεται στην Κοινότητα Κρυονερίου του Δήμου Διονύσου, στο δημόσιο κτήμα Δεκελείας (Τατοϊου) νομού Αττικής με παραχώρηση της χρήσης του έναντι τιμήματος κατόπιν δημοπρασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4061/2012, όπως ισχύουν. Το Σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου καταψήφισε την εισήγηση, κατά πλειοψηφία.

6.Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής στην Ειδική Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το θέμα αποσύρθηκε.

7.Ορισμός νέων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σε Κοινές Επιτροπές Παρακολούθησης Προγραμματικών Συμβάσεων Περιφέρειας Αττικής. Η εισήγηση της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου κ. Ε. Κοσμίδη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

8.Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας για την κατασκευή της ύδρευσης στα πλαίσια του έργου: «Βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνση της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θηβών στο τμήμα Μάνδρα – Οινόη (από την χ.θ. 0+000 έως χ.θ. 5+085,61) και αποκατάσταση των φθορών της υφιστάμενης Π.Ε.Ο. στο τμήμα από Νέα Ζωή Μάνδρας έως Αγία Σωτήρα από χ.θ. 5+500 έως χ.θ. 9+000». Η εισήγηση της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου κ. Ε. Κοσμίδη εγκρίθηκε ομόφωνα.

9.Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή της Γενικής Διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής στο Επιστημονικό Συνέδριο για Αιρετούς, Τεχνοκράτες & Στελέχη Οικονομικής Διοίκησης ΟΤΑ: «Χρηματο – Οικονομική Διοίκηση & Διαχείριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Η εισήγηση της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου κ. Ε. Κοσμίδη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

10.Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή υπαλλήλου της Περιφέρειας Αττικής στο «InternationalSeminarRoads, BridgesandTunnels», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 06 έως 09 Νοεμβρίου και διοργανώνεται από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η εισήγηση της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου κ. Ε. Κοσμίδη εγκρίθηκε ομόφωνα.

11.Λήψη απόφασης για την παράταση ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων στη Δ.Κ. Αγίων Αναργύρων. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Λεωτσάκος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

12.Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την ημερίδα του Συλλόγου Ατόμων με Διαβήτη Σαλαμίνας με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής υπό την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας, του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος και της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ. Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη εγκρίθηκε ομόφωνα.

13.Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών στο Συνέδριο – Forum που διοργανώνει η ΟTS στις 7 – 9 Νοεμβρίου 2019. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Βλάχος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

14.Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή υπαλλήλου του Αυτοτελούς Γραφείου Διεθνών Θεμάτων στη 2η Διεθνή Έκθεση της Κίνας στη Σαγκάη (CIIE 2019). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θ. Κουτσογιαννόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

15.Έγκριση σκοπιμότητας δαπάνης για τις ημερήσιες αποζημιώσεις της τριμελούς αντιπροσωπείας που θα υποστηρίξει τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Sial Middle East 2019». Το θέμα που εισηγήθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Α. Μπαρμπαγιάννη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

16.Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τις ημερήσιες αποζημιώσεις της τριμελούς αντιπροσωπείας που θα υποστηρίξει τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Eco Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2019». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Βλάχος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

17.Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Χαλανδρίου. Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Λ. Κεφαλογιάννη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

18.Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Γλυφάδας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Συντήρηση και αναβάθμιση αθλητικών χώρων», συνολικού προϋπολογισμού 810.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Δ. Νάνου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

19.Λήψη απόφασης για την παράταση ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων στο Δήμο Κηφισιάς. Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Λ. Κεφαλογιάννη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Όλες οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο: