Συνεδρίασε την Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Γαλατσίου για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Κατασκευές για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων πρανών στην περιφερειακή οδό (από Έβρου έως Αυχένα) και στην οδό Δράμας στη συμβολή Δράμας, Καβάλας και Κυθήρων του Δήμου Γαλατσίου» συνολικού προϋπολογισμού (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Επεμβάσεις προς αποκατάσταση ασφάλειας αγωνιστικού χώρου σταδίου ‘Μ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ’» συνολικού προϋπολογισμού 140.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 3. Ανάκληση της με αριθμό 60/2017 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και εκ νέου έγκριση της σύναψης και των όρων του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Συντήρηση και βελτίωση οδικού δικτύου Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης», συνολικού προϋπολογισμού (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το έργο που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 4. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Αίγινας, Αχαρνών, Διονύσου, Κυθήρων, Μάνδρας - Ειδυλλίας, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου - Μεσογαίας, Μεγαρέων, Παιανίας, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας - Πικερμίου, Σαλαμίνας, Σπάτων - Αρτέμιδος, Τροιζηνίας, Ωρωπού για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Επεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής» συνολικού προϋπολογισμού 28.000.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 5. Λήψη απόφασης για την απόδοση ανταποδοτικού τέλους λαϊκών αγορών στους Δήμους δικαιοδοσίας της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2017. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 6. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) έργων «Παλαιός λιμένας Σπετσών (Μπάλτιζα)». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 7. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Μονάδα Σκυροδέματος Ιδιοκτησίας Κ. Γεννίτσαρη στην Αίγινα». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη δραστηριότητα διαλογής, αποθήκευσης και επεξεργασίας μη επικίνδυνων αποβλήτων, διαλογής, αποθήκευσης και επεξεργασίας αποβλήτων από εκσκαφές, κατεδαφίσεις και κατασκευές (ΑΕΚΚ) καθώς και αποθήκευσης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), της εταιρείας ΝΕΙΛΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε. (ΝΕΙΛΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.), στη θέση “Κουτάλα - Βαρκαρέζα” του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής. Η απορριπτική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Αναγνωστόπουλου εγκρίθηκε ομόφωνα.
 9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την αναβάθμιση – εκσυγχρονισμό τουεξοπλισμού του υφιστάμενου κέντρου εκπομπής της εταιρείας «DIGEA - ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.» στη θέση «ΚΥΘΗΡΑ» του Δήμου Κυθήρων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την αναβάθμιση - εκσυγχρονισμό του κέντρου εκπομπής της εταιρείας ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΠΑΡΟΧΟΥ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ με διακριτικό τίτλο «DIGEA - ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.», στη θέση «ΛΑΥΡΙΟ», του Δήμου Λαυρεωτικής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για σταθμό βάσης δορυφορικής επικοινωνίαςτηςεταιρίας ΕΛΛΑΣ ΣΑΤ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Α.Ε. (HELLAS SAT Α.Ε.) επί εδάφους στη θέση «Νησίζα Καρελλά», στο Δήμο Κρωπίας, Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, Περιφέρειας Αττικής (κωδικός και ονομασία εξεταζόμενου σταθμού: (KOROPI – HS001). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=27793:23i-synedriasi-p-s-2018&catid=123&Itemid=98

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"