Συνεδρίασε την Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

1. Ενημέρωση - Συζήτηση: Κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής. Την ενημέρωση του Σώματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ανέλαβε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Βρούστης, ο οποίος είναι και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ.

2. Επικύρωση πρακτικών 38ης, 39ης και 40ης Συνεδρίασης έτους 2017 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, κ. Θ. Σχινάς εγκρίθηκε ομόφωνα.

3. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση πλατείας Μεταμόρφωσης Δ.Κ. Μοσχάτου» συνολικού προϋπολογισμού 1.264.622,80 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καπάταης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

4. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες στη Δ.Κ. Καματερού του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού», συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%). Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Σαπουνά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

5. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαλαμίνας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Επισκευή τμήματος δικτύου ακαθάρτων στα Παλούκια του Δήμου Σαλαμίνας», συνολικού προϋπολογισμού 199.500,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

6. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαρκόπουλου - Μεσογαίας για το έργο: «Αποκατάσταση οδικού δικτύου του Δήμου Μαρκόπουλου - Μεσογαίας». Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Αναγνωστόπουλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

7. Έγκριση Υποβολής Πρότασης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, ως εταίρος, στο συγχρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο: «Coastal Erosion project» (Παράκτιας Διάβρωσης), στο πλαίσιο του προγράμματος Επιστήμη για την Κοινωνία του 5ου Προγράμματος Παρατήρησης της Γης (Science for Society slice of the 5th Earth Observation Envelope Programme - EOEP-5). Το θέμα που εισηγήθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Παιδικής Εξοχής – Κατασκήνωσης στην περιοχή ΣΕΣΙ – ΖΕΡΒΕΣΙΑ της ΚΟΡΕΛΚΟ ΑΤΕΕ στον Κάλαμο Αττικής». Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Αναγνωστόπουλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Αποπεράτωση κατασκευής υφιστάμενου εννιαώροφου κτιρίου γραφείων – καταστημάτων και σταθμού αυτοκινήτων επί των οδών Λ. Κηφισίας, Πάγκα, Λουίζης Ριανκούρ και Λασκαρίδου στο Δήμο Αθηναίων». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε ομόφωνα.

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την υλοποίηση των έργων «Εκπόνηση Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα Ύδρας» από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας. Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Αναγνωστόπουλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=27529:21i-synedriasi-p-s-2018&catid=123&Itemid=98

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"