Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ

Το κέντρο διασκεδάσεως «Ροσινιόλ» μέσα από τις εφημερίδες της εποχής του

29-01-2019 ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιχειρούμε ένα μικρό χρονικό της ιστορίας του κέντρου διασκεδάσεως Ροσινιόλ, που βρίσκονταν στο τέρμα της Δυρραχίου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαφημίσεις...

Τα βουστάσια των Σεπολίων στο πέρασμα του χρόνου

21-04-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας» πάλι παλιές εφημερίδες, βρήκα μερικές δημοσιεύσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που αφορούν στα περίφημα βουστάσια των Σεπολίων.

Σεπόλια - ιστορίες από στόμα σε στόμα

20-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να συγκεντρώσει αναμνήσεις και ιστορίες από τους παλιούς σεπολιώτες, όσους γράφουν στο facebook τουλάχιστον. Γιατί αυτά...

ΑΜΟΡΕ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια - [ενημερωμένο με τις μαρτυρίες κατοίκων]

15-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Διάβαζα πριν μερικές μέρες ένα αρθράκι που είχα γράψει παλαιότερα για τον θρυλικό κινηματογράφο των Σεπολίων ΑΜΟΡΕ και διαπίστωσα κάποιες...

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και «Αναγέννηση» πάνε μαζί για το ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια

10-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Με κοινό Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» προτείνουν και διεκδικούν την...

Στην επικαιρότητα οι προτάσεις μαθητών του 53ου ΓΕΛ για την αξιοποίηση των ΒΟΤΡΥΣ και ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

05-10-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 26 Ιουνίου του 2018 είχαμε αναδημοσιεύσει, συνοδεία ενός σύντομου εισαγωγικού σημειώματος, ένα ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, που είχε σαν...

ΑΝΤΙΝΕΑ - κινηματογραφικές αναμνήσεις στα Σεπόλια

29-10-2020 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κινηματογράφος «Αντινέα» κι αυτός στα σύνορα των Σεπολίων, όπως και η ΔΩΡΑ, βρισκόταν στην Λιοσίων 205 και διένυσε μια...

Η αλήθεια για την πολυκατοικία στην Αμβρακίας στα Σεπόλια και το πρόγραμμα ένταξης ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

09-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Πολλά λέγονται στην γειτονιά μας τις τελευταίες μέρες σχετικά με την πολυκατοικία στην Αμβρακίας και την εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε...

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

04-11-2020 ΣΗΜΕΡΑ

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων...

Ακόμα χωματόδρομος στην Μανιτάκη στα Σεπόλια

04-11-2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσα χρόνια ακόμα θα παραμείνει χωματόδρομος ένα κομμάτι 20 μέτρων το πολύ στην οδό Μανιτάκη στα Σεπόλια;

Στο 2%(!!!) το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια

19-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Στις 20 Οκτωβρίου είχαμε ενημερώσει ότι στο έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια είχε καλυφθεί το 0,9%, σύμφωνα...

Οι Μύλοι Παινέση στα Σεπόλια και το νερό του Κηφισού

02-01-2021 ΙΣΤΟΡΙΑ

Από τα τέλη του 19ου αιώνα και μέχρι τα μέσα περίπου του 20ου, υπήρχαν αρκετοί μύλοι στην Αθήνα και μερικοί...

Μισή δουλειά στην Καλαμά στα Σεπόλια, μετά το γκρέμισμα της επικίνδυνης μάντρας δίπλα στην είσοδο των σχολείων

14-01-2021 ΣΗΜΕΡΑ

Η επικίνδυνη μάντρα στην οδό Καλαμά στα Σεπόλια, που ήταν δίπλα στην είσοδο των σχολείων γκρεμίστηκε (όπως είχαμε γράψει και...

 

Συνεδρίασε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

 1. Συζήτηση – Ενημέρωση αναφορικά με τις διαδικασίες καθαρισμού, συντήρησης και έργων διευθέτησης ρεμάτων. Την ενημέρωση, εκ μέρους της Διοίκησης, ανέλαβε η Γενική Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, κ. Ε. Βελγάκη.
 2. Συζήτηση – ενημέρωση για τα δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο. της Περιφέρειας Αττικής. Τη σχετική ενημέρωση στο Σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ανέλαβαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γ. Αγγελόπουλος και Ι. Κεχρής.
 3. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.)» για τη: «Μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης και ανακατασκευής Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Αθηνών». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος εγκρίθηκε ομόφωνα.
 4. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) έτους 2019. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Βλάχος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 5. Λήψη απόφασης για την εξαίρεση επιστημονικού συνεργάτη από τον περιορισμό άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος. Η εισήγηση του Προέδρου του Π.Σ. κ. Χ. Θεοδωρόπουλου εγκρίθηκε ομόφωνα.
 6. Εκλογή μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που θα συμμετέχουν στην Επιτροπή Λαϊκών Αγορών Αττικής (άρθρο 28 Ν.4497/2017 ΦΕΚ 171/Α΄/13-11-2017 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει). Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής επικύρωσε το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας.  
 7. Ένταξη της Περιφέρειας Αττικής ως μέλος στο Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. (WHOHellenicHealthyCitiesNetwork). Όροι και προϋποθέσεις, Έγκριση Καταστατικού, Ορισμός Εκπροσώπων. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Λεωτσάκος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 8. Έγκριση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων στην Κάτω Ελευσίνα» του Δήμου Ελευσίνας. Το θέμα που εισηγήθηκε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη εγκρίθηκε ομόφωνα.
 9. Ορισμός νέων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σε Κοινές Επιτροπές Παρακολούθησης Προγραμματικών Συμβάσεων Περιφέρειας Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 10.  Ορισμός εκπροσώπων Περιφέρειας Αττικής στα Κέντρα Πρόληψης κατά των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας (ΚΕ.Π.Ε.Ν.). Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Δημόπουλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 11.  Ορισμός αιρετού εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής στην Επιτροπή του άρθρου 18 του Ν.2218/1994 (ΦΕΚ 90/Α΄/1994) όπως ισχύει. Η εισήγηση του Προέδρου του Π.Σ. κ. Χ. Θεοδωρόπουλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 12.  Ορισμός εκπροσώπων για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 13.  Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 14.  Ορισμός εκπροσώπου Περιφέρειας Αττικής στη Γενική Συνέλευση Μετόχων της υπό εκκαθάριση «ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε.» με θέμα την έγκριση ισολογισμού εκκαθάρισης και το πέρας αυτής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 15.  Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού έως 20.000,00€ (μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για συμβουλευτικές υπηρεσίες σύνταξης οδικού χάρτη για τη σύσταση Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας της Περιφέρειας Αττικής και υποστήριξη των απαιτούμενων ενεργειών. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 16.  Απόδοση ανταποδοτικού τέλους λαϊκών αγορών στους Δήμους χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής για το Β΄ εξάμηνο του 2018 και το Α΄ εξάμηνο του 2019. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σ. Μελάς εγκρίθηκε ομόφωνα.
 17.  Έγκριση σκοπιμότητας για τη συμμετοχή στελεχών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής στο συνέδριο «SafeCorfu2019: 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία και τις νέες Τεχνολογίες» που θα πραγματοποιηθεί από 06/11 έως 09/11/2019 στην Κέρκυρα. Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Κόκκαλη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 18.  Έγκριση σκοπιμότητας διοργάνωσης εκδήλωσης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας. Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σ. Αντωνάκου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 19.  Έγκριση σκοπιμότητας διοργάνωσης συναυλίας με τίτλο «Εμπρός της Ελλάδος παιδιά», στις 27 Οκτωβρίου 2019, στο Πεδίο του Άρεως, εν όψει του του εορτασμού της εθνικής επετείου του έπους 1940-1944. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 20.  Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Επικαιροποίηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Εγκατάσταση Λυμάτων και Βοθρολυμάτων του Δήμου Αγκιστρίου». Η εισήγηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ν. Παπαδάκη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 21.  Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων υφιστάμενης πλωτής μονάδας υδατοκαλλιέργειας ετήσιας δυναμικότητας 437,5 τόνων θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων σε θαλάσσια έκταση 35 στρεμμάτων της εταιρείας «Ιχθυοτροφεία Σελόντα Α.Ε.Γ.Ε.», που αφορά μετεγκατάσταση αυτής από τη θέση εξωτερικά του όρμου Μπίστι στη θέση δυτικά χερσονήσου Μπίστι, νήσου Πόρου, Δήμου Πόρου, Π.Ε. Νήσων. (ΠΕΤ: 1904087713). Η αρνητική εισήγηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ν. Παπαδάκη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Όλες οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=32816:21i-synedriasi-p-s-2019&catid=123&Itemid=98

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"